NBA FINALE

LeBron se prisjetio užasa koji mu je napravio Dirk Nowitzki: To sr*nje i danas peče

Foto: screenshot

LEBRON JAMES u svojem je jubilarnom desetom NBA finalu napravio prvi korak prema četvrtom naslovu prvaka nakon što su LA Lakersi razbili Miami 116:98 i poveli 1:0.

Iako su Lakersi vrlo uvjerljivo pobijedili, James se ne zavarava da će to do kraja biti lagana serija i da je Lakersima titula zagarantirana.

Ovo je LeBronu tek drugi put u 10 finala da je seriju otvorio pobjedom, a to je ranije učinio samo 2011., u svojoj prvoj sezoni u Miamiju kad je Heat igrao protiv Dallasa predvođenog Dirkom Nowitzki. Mavericksi su na kraju senzacionalno dobili seriju 4:2 i osvojili svoj prvi naslov u povijesti.

"Iskusio sam trenutke u karijeri, utakmice finala u kojima imaš svu kontrolu ovog svijeta, ali jedan potez ovdje, jedan ondje i može se promijeniti ne samo smjer utakmice nego i cijele serije", rekao je James nakon sinoćnje pobjede pa konkretizirao.

"Uvijek se sjetim druge utakmice finala 2011. između Miamija i Dallasa. Dwyane Wade je pogodio tricu i odveo nas na 13 ili 17 razlike, ali od tog trenutka Dallas je krenuo u strašnu seriju, a Dirk Nowitzki nam je lijevim polaganjem 'ukrao' tu pobjedu. To sranje me dan-danas peče. Uvijek sam govorio da je iskustvo najbolji učitelj u životu, a ja sam puno toga iskusio i zato sam danas to što jesam", rekao je LeBron.

Dallas je tada izjednačio na 1:1 i naposljetku osvojio titulu omjerom 4:2, a LeBron je još godinu dana morao čekati na svoj prvi prsten.

Pročitajte više