NBA

LeBronova partija i poluvrijeme za povijest. Magic je rekao da ovo nikada nije vidio

LEBRON JAMES je u pobjedi Lakersa nad Rocketsima 112:102 za vodstvo 2:1 u polufinalu Zapada ostvario nekoliko podviga za NBA povijest.

Postao je igrač s najviše pobjeda (162) u play-offu najjače lige svijeta, a Lakerse je do važnog momčadskog i osobno rekordnog trijumfa vodio s 36 koševa, sedam skokova, pet asistencija i četiri blokade.

Sjajan učinak i za najviše kriterije najboljeg košarkaša svijeta. Njime je postao prvi igrač Lakersa s brojkama 35/5/5/4 u navedenim kategorijama na utakmici doigravanja još od Shaquillea O'Neala 2000.

Međutim, u povijesnoj LeBronovoj partiji posebno je fascinantno ono što je napravio u prvom poluvremenu.

Magic Johnson, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, ovako je komentirao LeBronovu igru nakon prve dvije četvrtine: "Ovo je jedna od najboljih predstava igrača u jednom poluvremenu koju sam vidio otkako pratim košarku i play-off. LeBron je zabio sa svakog dijela igrališta!".

Da se Magic nije tek tako razbacivao komplimentima svjedoči ono što je LeBron napravio u prvoj polovici utakmice. Postigao je čak 29 koševa, uz sjajan šut iz igre 10/14. Lakersi su do tada postigli 61 koš, dakle LeBron je zabio gotovo pola poena svoje momčadi u prvom poluvremenu.

Poluvrijeme je okončao kako je i morao, zakucavanjem s obje ruke nakon tranzicije:

Evo i najboljeg od LeBronove partije za povijest i nevjerojatnog poluvremena:

Pročitajte više