Alan Shearer: Najgora Engleska u povijesti! Dajte mi da budem izbornik

Foto: Getty Images/Guliver Image, Screenshot: BBC 

ENGLESKA je doživjela novi debakl na velikom natjecanju. U osmini finala Europskog prvenstva s 1:2 ispala je od debitanta Islanda koji je hrabrom predstavom poptuno posramio engleske zvijezde.

Nekadašnji kapetan Engleske Alan Shearer ovako je prokomentirao poraz: "To je bila najgora predstava Engleske koju sam ikada vidio. Ikada. Izgledalo mi je kao da Roy izmišlja stvari usput. Imao je igrače koji tamo ne zaslužuju biti. Sterling je podbacio. Kane je bio tamo na kornerima... Popis je beskonačan. Tinejdžeru Rashfordu je dao četiri minute, a ipak je on napravio više nego ijedan drugi igrač. Zaslijepila nas je Premierliga. Mislimo da smo najbolji na svijetu po talentu. Nismo. Potpuno ovisimo o stranim igračima i trenerima. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo".

Shearer je u razgovoru za BBC kazao kako ga je FA prije četiri godine odbio na razgovoru za posao.

"Kazali su da sam mlad. Zaposlili su iskusnog trenera i platili ga cijelo bogatstvo. I dalje me zanim posao engleskog izbornika", rekao je legendarani napadač Newcastlea.

Izbornik mlade reprezentacije Gareth Southgate je prvi kandidat za nasljednika Hodgsona, navode engleski mediji,

Bivši reprezentativac i legendarni kapetan Manchester Uniteda Rio Ferdinand također je predstavu Engleske nazvao katastrofom: "To je bilo sramotno. Kada dođeš na turnir i ne znaš tko su ti najbolji igrači i formacija, upast ćeš u probleme".

Nekadašnji igrač Gordog Albiona Jermaine Jenas je rekao: "Mislim da je ovo Islandu bila najlakša utakmica na Euru. Nisu dali Engleskoj ni vremena ni prostora. Više su htjeli pobjedu. Bili su jači u duelima, radili su jedni za druge".

Pročitajte više