Legendarni srpski golgeter o Tudoru: Savršen je za Lazio i vrlo inteligentan

Foto: EPA

BIVŠI hrvatski reprezentativac i trener Hajduka Igor Tudor postao je novi trener Lazija umjesto Maurizija Sarrija. Tudor je posao preuzeo u jako teškoj situaciji za Lazio. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto.

Usput je u osmini finala Lige prvaka ispao od Bayerna. To se, međutim, ne smatra neuspjehom, ali spomenuti sunovrat u prvenstvu svakako je debakl, posebno zato što je Lazio prošle sezone bio viceprvak Serie A te tako izravno izborio Ligu prvaka. Ove sezone borit će se za Konferencijsku lige. Devet kola prije kraja prvenstva zadnje mjesto koje jamči Europu bježi mu četiri boda, ali Atalanta, koja je na tom mjestu, ima utakmicu manje.

"Bio je vrlo taktički inteligentan"

Tudorov dolazak na klupu Lazija u razgovoru za talijanski Tuttosport komentirao je sportski direktor grčkog velikana Olympiacosa Darko Kovačević. Bivši srpski napadač igrao je za Lazio, a najbolje partije pružio je u dresovima Crvene zvezde, Juventusa, u kojem je igrao s Tudorom, i Real Sociedada, u kojem je bio jedan od najboljih napadača La Lige.

"Igor je savršen za Lazio. Njegov dolazak mogao bi šokirati i jako će zakomplicirati život Juveu. Tudor je vrlo dobar i to je pokazao u Veroni i Marseilleu. Njegove momčadi igraju dobar, čvrst i agresivan nogomet, kakav je i on bio na terenu, a također je bio vrlo taktički inteligentan", rekao je Kovačević.

Vodio Hajduk u dva navrata

Tudora čekaju uzastopne utakmice s Juventusom u prvenstvu i Kupu i vrlo velik izazov u Laziju. Do sada je trenirao Hajduk i Udinese u dva navrata te PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Veronu i Marseille. Francuski velikan bio mu je zadnji poslodavac. Vodio ga je prošle sezone do trećeg mjesta u prvenstvu i četvrtfinala kupa, dok je skupinu Lige prvaka završio na zadnjem mjestu.

Na kraju sezone dao je otkaz u Marseilleu i do sada je bio bez angažmana. Jesenas je zamalo preuzeo Napoli, koji je prihvatio njegove uvjete, ali Tudor nije htio prvaka Italije voditi samo do kraja sezone. Zatim ga se spominjalo kao najozbiljnijeg kandidata za nasljednika Ivana Jurića u Torinu. 

Pročitajte više