Legendarni Uwe Seeler: Petrić ima vrline superstrijelca

UWE SEELER (71), najbolji strijelac u povijesti HSV-a, oduševljen je golgeterskim sposobnostima hrvatskog nogometaša Mladena Petrića.

"Bude li Petrić nastavio ovako zabijati, doista imamo izgleda postati prvaci", izjavio je strijelac 137 golova u 239 bundesligaških utakmica u dresu HSV-a.

Novinari Sport Bilda prozvali su hrvatskog reprezentativca četvrtim najvećim strijelcem u povijesti kluba. Sedam njegovih od ukupno osam posljednjih golova HSV-a kvalificiralo ga je, pišu Nijemci, kao slijednika niza koji čine Uwe Seeler, Horst Hrubesch i Sergej Barbarez.

Sam Petrić za Sport Bild je izjavio da je za njegovu golgetersku eksploziju najzaslužnije rođenje kćerkice Meline Charlize.

"To je presudan čimbenik zašto mi tako dobro ide. Rođenje djeteta ispunjava me tolikom srećom da to riječima ne mogu opisati. I definitivno mi pomaže na travnjaku", kazao je 27-godišnji ljevonogi napadač naglasivši:

"U ovom mi je trenutku Melina Charlize središte svemira."

Seeler u svim Petrićevim golovima vidi reakcije superstrijelca.

"On jednostavno ima oko i nos za ono što će se dogoditi u 16-ercu. A ta je pretpostavka ključna za sve velike strijelce...", kazao je 72-godišnji legendarni centarfor njemačke reprezentacije.

Da HSV-ov trener Martin Jol u rukama ima materijal za naslov spomenuo je i Petrić.

"Startali smo odlično. Kada imate momčad koja pobjeđuje u utakmicama kao što je bila ona u Cottbusu (2:1) ili ona protiv Bayera iz Leverkusena (3:2), onda je jasno koliki se u njoj krije potencijal. Stoga je sve moguće", rekao je Petrić.

Istom su prilikom u Sport Bildu pohvalili Petrića i zbog njegova angažiranoga društvenog rada. Za 1200 eura prodao je preko «ebaya» kopačke kojima je igrao lanjski finale Njemačkog kupa protiv Bayerna u Berlinu, zabivši jedini gol za Dortmunđane u porazu 2:1.

Prihod je uplatio na račun jedne organizacije koja radi na problemu gladi u čitavom svijetu. Također, Mladen se krajem godine sprema organizirati jedan turnir u malom nogometu, s kojega bi prihod također otišao u humanitarne svrhe.

M.Š./Totalsport
Foto: Bild

Pročitajte više