euro 2020

L'Equipe ima detalje kaosa u Francuskoj: "Deschamps ga je sat vremena tjerao iz igre"

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

DOŠLI su na Euro kao suvereni prvaci svijeta i nedodirljivi favoriti i za kontinentalni naslov, ali EP napuštaju nokautirani već u prvoj eliminacijskoj rundi, osramoćeni te žestoko posvađani na terenu i izvan njega.

Blamaža Francuza ispadanjem na penale protiv Švicarske u osmini finala Eura, nakon što su deset minuta prije kraja regularnog dijela imali dva gola prednosti, pokazala je da je rezultat na terenu posljedica očajnih odnosa među igračima, arogancije i bezobrazluka nekih od njih prema izborniku te njegovog manjka autoriteta i loših odluka, o čemu francuski mediji pišu od početka EP-a.

Jedan od najboljih dokaza za to je nevjerojatno ponašanje Kingsleyja Comana. Krilnog napadača Bayerna izbornik Deschamps uveo je na poluvremenu pri vodstvu Švicarske 1:0 umjesto očajnog stopera Clementa Lengleta kako bi s daleko ofenzivnijom postavom krenuo po preokret.

Međutim, ozljedama skloni Coman je ubrzo nakon početka drugog dijela ozlijedio mišić desne noge. Deschamps je to vidio i pokazivao mu da izađe iz igre u koju je tek par minuta ranije ušao, ali Coman je to odbijao, usput se svađajući s izbornikom, što su primijetili svi koji su gledali utakmicu.

Dok su se Deschamps i Coman svađali, prošlo je drugo poluvrijeme u kojem je Francuska preokrenula na 3:1, a zatim u zadnjih deset minuta i prosula prednost za 3:3.

"Deschamps je neuspješno pokušavao zamijeniti ozlijeđenog igrača i na pauzi prije prvog produžetka te između prvog i drugog produžetka", piše L'Equipe i otkriva da je izbornik prilikom zadnje pauze vikao na Comana: "Ali Kingsley, ti nećeš više igrati!"

Međutim, Coman je i nakon toga ostao u igri, iz koje je jedva izašao tek u 111. minuti. Dakle, nakon što je Deschamps čak sat vremena neuspješno pokušavao zamijeniti ga. Točnije, Coman je cijelo to vrijeme odbijao izbornikovu zapovijed da izađe iz igre.

L'Equipe dodaje da je Coman to radio zbog dva razloga. Prvi je što se želi otresti imidža vječno ozlijeđenog igrača, a drugi je ogorčenost što je Deschamps umjesto njega u prvu momčad postavio Corentina Tolissoa. Coman ga je pitao zašto je to odlučio, a izbornik mu je odgovorio da je to zato što je Tolisso bolji u defenzivi.

Pročitajte više