Bundesliga

Lewandowski je ove sezone u svakoj utakmici za Bayern i Poljsku zabio barem jedan gol

Foto: Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire/Cal Sport Media via AP Images/Guliver Image

ROBERT LEWANDOWSKI je nastavio sjajnu formu iz prošle sezone te je u ovoj već zabio 10 golova u šest utakmica za klub i reprezentaciju.

Poljak je u svakoj utakmici za Bayern i Poljsku zabio barem jedan gol. Niz je počeo protiv Borussije M'Gladbach u Bundesligi kada je zabio u remiju (1:1). Potom je postigao dva pogotka u trijumfu protiv Borussije Dortmund u njemačkom Superkupu, a onda i jedan gol u pobjedi nad Kölnom u ligi. Impresivno otvaranje sezone u Bayernu potvrdio je postigavši hat-trick u pobjedi nad Herthom (3:0).

Nakon toga je uslijedio odlazak u reprezentaciju Poljske, gdje je protiv Albanije zabio jedan, a protiv San Marina dva gola. U oba susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo njegova reprezentacija je stigla do pobjeda.

Poljak je nastavio nevjerojatnu formu iz prošle sezone kada je srušio 49 godina stari rekord pokojnog Gerda Müllera po broju pogodaka u jednoj sezoni Bundeslige. Müller je u sezoni 1971/72. zabio 40 golova, a sada taj rekord drži Lewandowski s 41 pogotkom.

Pročitajte više