BUNDESLIGA

Lewandowski je zabio 50 golova, najavio da odlazi pa sezonu završio u suzama

Foto: EPA

ROBERT Lewandowski, jedan od najboljih strijelaca u povijesti njemačke lige, vjerojatno se današnjom utakmicom, u kojoj je za Bayern zabio gol protiv Wolfsburga, oprostio od Bundeslige. Lewandowski sezonu završava kao vodeći strijelac, zabio je 35 golova, a ukupno u svim natjecanjima dogurao je danas do 50 pogodaka. "Hvala mojim suigračima i treneru na cijeloj sezoni", objavio je Lewandowski na društvenim mrežama nakon utakmice.

"Ovo je bila vjerojatno moja zadnja utakmica za Bayern. Ne mogu još reći sa stopostotnom sigurnošću, ali vjerojatno jest", rekao je poljski napadač nakon utakmice u kojoj je dobio nagradu za najboljeg strijelca lige. To mu je sedmi trofej najboljeg strijelca u karijeri, čime je dosegnuo rekord Gerda Müllera. Pritom je Poljak pustio i pokoju suzu dok su mu gledatelji s tribina pružali ovacije.

Uoči ove utakmice sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić rekao je da Lewandowski nije prihvatio ponudu koju mu je Bayern dao te da će sigurno napustiti klub. Ugovorom je vezan do lipnja 2023. godine, no moguće je da će već ovog ljeta otići, najvjerojatnije u Barcelonu.

 

Pročitajte više