Liga prvaka: Rangersi golom u posljednjoj minuti pobijedili Zvezdu, D. Bukurešt remizirao kod Lazija

DOK SE u Hrvatskoj s nestrpljenjem očekuje prvi pravi ovogodišnji europski ispit zagrebačkog Dinama, dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka protiv Werder Bremena, četiri utakmice trećeg pretkola već su odigrane u utorak, a jedino je Valencia uspjela osigurati osjetniju prednost pred uzvrat.

Prošlogodišnji četvrtfinalisti Lige prvaka poveli su protiv švedskog Elfsborga nakon samo šest minuta utakmice pogotkom Vicentea, koji je u mrežu zakucao loptu odbijenu nakon udarca Davida Ville. Gostujući vratar Johan Wiland imao je pune ruke posla i do poluvremena je uspio sačuvati samo minimalni zaostatak svog kluba, ali u drugom dijelu Silva i Morientes su zabili za gotovo neuhvatljivih 3:0 uoči uzvrata.

Crvena Zvezda je u Glasgowu doživjela tek minimalni poraz od Rangersa, za koje je na oduševljenje Ibroxa zabio Nacho Novo u posljednjoj minuti susreta. U borbenoj utakmici Beograđani su, kao i domaćini, ostavili srce na terenu, a često su pretjerivali sa čvrstom igrom pa je čak sedam igrača Zvezde zaradilo žuti karton.

Sudac je zviždukom za kraj poluvremena spriječio i situaciju koja je mogla završiti tučnjavom, nakon što su se glavama sudarili Nenad Milijas i Carlos Cuellar. Utakmicu je obilježila čvrsta, gotovo neprobojna obrana na obje strane, a u prvom je dijelu najbliže pogotku došao Zvezdin igrač Filip Đorđević u 40. minuti, dok su ostale šanse uglavnom bili udarci iz daljine.

Prevagu je donio Nacho Novo, koji je u igru ušao u posljednjih 25 minuta susreta, a u 90. minuti iskoristio je pad koncentracije u obrani Zvezde i doveo Rangerse do toliko željene pobjede pred uzvrat na Marakani za dva tjedna

Odličan rezultat ostvario je Dinamo iz Bukurešta, koji je remijem 1:1 protiv Lazija u Rimu širom otvorio vrata Lige prvaka. Dinamo je poveo u 22. minuti golom Ionela Danciulescua, a Lazio je brzo mogao izjednačiti iz jedanaesterca, kojeg je promašio Tomasso Rocchi. Domaćinima je pošlo za nogom izjednačiti pogotkom Mutarellija u 53. minuti i tako ipak ostati neporažen na svom stadionu.

U vrlo sadržajnoj utakmici dvojica Lazijovih braniča Emilson Cribari i Guglielmo Stendardo su ozlijeđeni u prvom poluvremenu, a čak su trojica igrača dobila crveni karton. Prvo je isključenje zaradio Laziov igrač Valon Behrami zbog namjernog igranja rukom u 73. minuti, a četiri minute prije kraja mu se zbog drugog žutog kartona pridružio i strijelac Mutarelli. U posljednjim sekundama utakmice isključen je i igrač Bukurešta Lucian Goian.

Portugalska Benfica je zahvaljujući dva pogotka Ruija Coste svladala Kopenhagen 2:1. Domaćini su poveli u 25. minuti, deset minuta kasnije izjednačio je Hutchinson, a u 86. minuti Costa je zabio za konačnu 2:1 pobjedu Benfice, za koju je debitirao i 18-godišnji američki wunderkind Freddy Adu.

Rezultati utakmica 3. pretkola LP odigranih u utorak:

Glasgow Rangers - Crvena Zvezda   1:0  (Nacho Novo 90.)
Valencia - Elfsborg 3:0  (Vicente 7., Silva 58., Morientes 70.)
Lazio - Dinamo Bukurešt 1:1  (Mutarelli 53./Danilescu 22.)
Benfica - Kopenhagen 2:1  (Rui Costa 25., 86./Hutchinson 35.)

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više