HNL

Livaja otkrio što mu je sudac Bebek rekao o penalu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

TIJEKOM konferencije za novinare na kojoj je najavljena utakmica između Hrvatske i Cipra u petak, jedno od pitanja koje je postavljeno Marku Livaji bilo je i ono o snimci na kojoj sudac Ivan Bebek govori "ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi."

 

Na postavljeno pitanje da prokomentira tu situaciju, ali i činjenicu da ga Bebek pohvalio da je nakon utakmice protiv Lokomotive stigao do njega i stisnuo mu ruku te je li se sam osjetio uvrijeđen porukama o "mijaukanju", napadač hrvatske reprezentacije i Hajduka ovako je odgovorio:

"Ne ulazim u te stvari, iskreno nisam niti slušao što je govorio. Nakon utakmice sam mu dao ruku. Imali smo konflikt oko jedanaesterca, ja sam mislio da je penal, a on je rekao da nije bio toliki kontakt. Tu smo završili i to je to. Sva sreća da smo pobijedili 1:0 i mislim da se nakon toga trebalo sve završiti i da su svi trebali otići svojim kućama", odgovorio je Livaja.

U snimci koja je izašla u javnost i zbog koje je podigao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, Bebek je taj trenutak ovako prokomentirao:

"Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do suparnika kao i suparnik do njega. To meni nije kazneni udarac i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. "

Pročitajte više