Video: Drogba je sve riješio sam

CHELSEA je u utakmicu s Valencijom ušao s rizikom da ostane bez druge faze, a na kraju je završio prvi u skupini. Napetost na Stamford Bridgeu trajala je svega 22 minute. Toliko je Valenciji trebalo da primi dva pogotka. Chelsea je na kraju uzeo glatku pobjedu (3:0), uz veliku partiju Didiera Drogbe, dva gola i asistenciju.

Bayer nije uspio pobijediti Genk u drugoj utakmici skupine, no prolaz je izborio već u prošlom kolu, upravo u drami na Stamford Bridgeu.


szólj hozzá: C1-0V

Svoje namjere Chelsea je pokazao već u prvim minutama utakmice. Zanimao ih je samo gol i deveti uzastopni plasman u drugu fazu Lige prvaka. Također, i očuvanje niza protiv španjolskih klubova koji Chelsea nisu porazili, bilo kod kuće ili u gostima još od Barcelone u sezoni 2005/06.

Večeras su demonstrirali klasu, Unai Emery nije se nadao da će nakon 20 minuta imati posjed lopte 66 posto i dvije lopte u mreži. Alvesa je načeo Drogba već u trećoj minuti. Sturridge je dijagonalom lijepo poslužio Matu na drugoj strani koji smiruje, mirno dodaje Drogbi za njegov drugi pogodak u Ligi prvaka ove sezone. U 21. minuti - 2:0. Drogba je veliki dio napravio sam; probio se kroz svojicu na svojoj polovici i dubokom loptom uposlio Ramiresa. Branič gostiju Ruiz pratio ga je kao na treningu, trčkarajući, i Ramires nije odbacio taj poklon.


szólj hozzá: C2-0V

Stativa Jordija Albe iz pete minute i dva dalekometna pokušaja (Mathieu i kapetan Albelda koji je pošteno rastegnuo Cecha) ostali su jedini napadački učinak Valencije u prvom dijelu. Trener je morao naći pomoć za Soldada koji nije mogao sam rastegnuti obranu Villasa-Boasa.

Pokušao je s Adurizom, i Valencia je u nastavku izgledala ozbiljnije. Chelsea se nije mogao opustiti niti uz plus dva dok Drogba nije uzeo stvari u svoje ruje i zabio za 3:0. Tek je "odradio" ovacije za prekrasan prodor koji nije ni morao završiti pogotkom, a publika je opet morala na noge. Umjesto Drogbe travu je ušao osjetiti Torres, koji Bluesima nije nedostajao, baš kao ni Frank Lampard. Ostao je na klupi nakon promašenog jedanaesterca protiv Newcastlea, a večeras su ga odlično zamijenili Romeu i Ramires.

Torres još sao u snovima može zamijeniti Drogbu koji je natjerao Abramoviča da razmisli hoće li ga pustiti zbog par desetaka milijuna više...

POČETNI SASTAVI:

CHELSEA: Cech, Ivanović, A.Cole, Luiz, Terry, Oriol Romeu, Ramires, Mata, Drogba, Sturrridge

VALENCIA: Alves, Rami, Barragan, Alba, Ruiz, Mathieu, Albelda, Feghouli, Costa, Jonas, Soldado

Chelsea je na osvojio prvo mjesto zahvaljujući remiju Bayera kod Genka (1:1). Jelle Vossen je u 30. minuti doveo Belgijance u vodstvo, a ''apotekari'' su u 79. minuti došli do izjednačenja preko Erena Derdiyoka, ali više od toga nisu mogli tako da će u osminu finala s drugog mjesta.

Pročitajte više