Lige petice

Liverpool pobijedio preokretom bez pola ekipe i ostao u igri za naslov

Foto: EPA

LIVERPOOL je na gostovanju u 37. kolu Premier lige preokretom svladao Southampton 2:1 i tako ostao u igri za naslov engleskog prvaka. U zadnje kolo ulazi s bodom manje od vodećeg Manchester Cityja. Liverpoolu sada treba pomoć Aston Ville, koju vodi legenda Liverpoola Steven Gerrard. Ako Villa na Etihadu ne izgubi od Cityja, a Liverpool na Anfieldu pobijedi Wolvese, Liverpool će biti prvak.

Southampton je poveo u 13. minuti. Nathan Redmond je šutirao nakon brze kontre domaćih, a lopta se odbila od James Milnera u bloku i tako svladala nemoćnog Alissona. Ipak, Liverpool je izjednačio samo 14 minuta kasnije, kada je Takumi Minamino silovitim udarcem u prvi kut asistenciju Jote pretvorio u pogodak.

Liverpool do pobjede bez pola ekipe. Neki su ozlijeđeni, a neke je Klopp odmarao

Momčad Jurgena Kloppa do pobjede je došla u 67. minuti poprilično bizarnim golom. Kostas Tsimikas je izveo udarac iz kuta, a loptu kao da su istovremeno udarili branič Southamptona Kyle Walker-Peters, koji je htio očistiti opasnost, i Joel Matip, koji je šutirao glavom. Lopta se na kraju u čudnom luku odbila prema golu i neobranjivo završila u mreži domaćeg vratara McCarthyja.

Liverpool je danas igrao bez ozlijeđenih Mohameda Salaha, Virgila Van Dijka i Fabinha. Sadio Mane i Trent Alexander-Arnold također nisu bili u sastavu, dok su Thiago, Luis Diaz i Andy Robertson utakmicu odgledali s klupe. Jordan Henderson ušao je na poluvremenu.

 

Pročitajte više