Lige petice

Liverpool zabio pet komada i pregazio očajni United na Old Traffordu

Foto: AP Photo/Rui Vieira/Guliver Images

LIVERPOOL je u utakmici devetog kola Premiershipa u najvećem engleskom derbiju potpuno deklasirao Manchester United na Old Traffordu i pobijedio 5:0.

United do danas u PL-u nikad nije primio četiri gola u prvom dijelu

Kloppova momčad odlično je ušla u susret i već u petoj minuti povela golom Nabyja Keite kojeg je Salah gurnuo u čistu šansu. Na 2:0 povisio je Diogo Jota u 13. poslije ubačaja Alexandera-Arnolda i konfuzije u obrani Uniteda.

Svoj prvi pogodak na utakmici Mohamed Salah zabio je u 38. minuti na ubačaj Keite, a u petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela poslije asistencije Jote Egipćanin je zabio i za 4:0.

Bio je to prvi put da je United primio četiri gola u prvom poluvremenu jedne utakmice u Premiershipu.

Čudesni Salah

Liverpool je u istom tempu nastavio i u drugom dijelu te je u 50. minuti Salah pretvorio odličnu asistenciju Hendersona u gol za hat-trick. Bio je to njegov 10. pogodak u Premiershipu ove sezone i trenutno je uvjerljivo najbolji strijelac lige.

Također, postao je prvi igrač Liverpoola koji je zabio na tri uzastopna gostovanja kod Uniteda te najbolji afrički strijelac u povijesti Premiershipa. Do ove utakmice bio je izjednačen s Didierom Drogbom na 104 gola, a s hat-trickom popeo se na 107 golova.

Dodatni problemi za United stigli su u 60. minuti kada je Pogba dobio crveni karton zbog opasnog starta na Keiti. Iako mu je sudac Taylor prvo dao žuti karton, nakon kratkog pregleda VAR snimke promijenio je odluku. Ipak, od tog trenutka i Liverpool je usporio tempo te pogodaka više nije bilo.

Pobjeda Liverpoola možda je mogla biti i veća, no i ovako mu je ovo najveća pobjeda ikad na Old Traffordu te tek treći put u povijesti da je pobijedio svog najvećeg rivala barem pet razlike. U Liverpoolu je 1895. godine bilo 7:1, a 1925. 5:0.

Pročitajte više