Ljubičić među favoritima za osvajanje Australian Opena

ROGER FEDERER sljedećeg tjedna dolazi na Australian Open kao najveći favorit u povijesti prestižnog Grand Slam turnira. Na turniru u Melbournu u ženskoj konkurenciji favorit je Kim Clijsters, a među favoritima za osvajanje je i naš Ljubičić.

Federer je 2004. osvojio Australian Open, a iako prošle sezone Federer nije došao do naslova, jer je izgubio u polufinalu od Marata Safina, bio je to jedan od četiri poraza uz 81 pobjedu, koliko je ostvario prošle godine.

"Osjećam se dobro, ali prošle sam se godine osjećao bolje jer nisam bio ozlijeđen." - kazao je Federer, a prenosi Australski SMH.

I omjeri svjetskih kladionica govore u prilog moćnom Švicarcu. Koeficijent na Rogera Federera je 1.56, dok ga slijede Lleyton Hewitt s 15.0, Andy Roddick i Daniel Nalbandian dijele treće mjesto s koeficijentom 17.0.

Ivan Ljubičić je peti po redu favorit za osvajanje naslova, a koeficijent na Pinnacleu na našeg Ljubičića je 26.0.

Australski mediji također ističu "hrvatskog Davis Cup heroja" Ljubičića kao ozbiljnog suparnika Federeru.

Australska novinska agencija PA piše kako Ljubičić prije Australian Opena "visoko leti" nakon što je osvojio Chennai te predvodio Hrvatsku na putu prema svom prvom Davis Cup naslovu.

Ljubičić je zasigurno igrač koji pripada u Top 10 na planeti, a negativna strana je to što Ljubičić nikada nije u Melbournu otišao dalje od trećeg kola, javlja PA.

Ljubičić prije Australian Opena igra na egzibiciji osmorice Kooyongu Classicu gdje će s Argentincem Guillermom Coriom igrati u prvom kolu.

Turnir će otvoriti Roger Federer i Tommy Haas, a zatim će snage odmjeriti Andy Roddick s Gaelom Monfilisom te David Nalbandian s Nicolasom Kieferom. Pobjednici idu dalje, a finale je na rasporedu u subotu.

S.H.

Pročitajte više