Ljubičić: Understatement je da je ovo danas bilo vrlo dobro

IVAN LJUBIČIĆ u velikom je stilu svladao Nijemca Brandsa u drugom kolu Zagreb Indoorsa, tako se plasiravši u četvrtfinale. Ljubo je bio vrlo zadovoljan svojom prezentacijom.

"Prezadovoljan sam. Understatement je da je ovo bilo jako dobro, jer osim prvog servisa bilo je sve upravo odlično. Bio sam eksplozivan, sve mi je polazilo za rukom i stvarno je bilo gušt igrat. Iskreno, očekivao sam puno više problema s njegovim servisom, a na kraju se ispostavilo da Brands ima samo jedan kut u koji servira, a to sam rano otkrio. Također sam po njegovim pokretima vidio gdje namjerava servirati i baš nikakvih problema nisam imao", rekao je Ljubičić.

"Podloga? Lopte jako visoko skaču, što mene odgovara. Također je dosta ljepljiva i lopte se izgule pa tako zadnji gem prije izmjene istih, lopte lete jako brzo. Ali ponavljam, meni to paše, tako da se za sada ne bunim", dodao je.

"Federeru i Đokoviću ne bi mane pročitao ni da igram sto puta protiv njih"

Vrlo je brzo pročitao Brandsa, ali kaže da to ovisi od igrač do igrača...

"Brands je dosta tvrd kao igrač i ako se mijenja ritam to mu teško pada. Njega sam zaista brzo pročitao i tako si olakšao posao, međutim nekada bi treba i po nekoliko mečeva protiv nekog igrača da mu otkrijem mane, a protiv Federera i Đokovića mogu igrati stotinu puta, a neću im otkrit mane. Protiv njih ne postoji taktika, to onda ovisi o danu i raspoloženju", objasnio je Ljubičić.

Na koncu je kratko je prokomentirao moguće protivnike u četvrtfinalu, Dodiga i Marchenka...

"S Dodigom sam igrao dvaput i oba je puta bilo jako teško. Oba puta sam izgubio prvi set i morao sam ga hvatat. Ivan igra sve bolje i bolje, samopouzdanje mu je na nivou, a vidim i da je zreliji. Veliki je borac, a sve to formula je za solidan uspjeh. Četvrtfinala ATP za njega nisu krajnji dometi", napomenuo je prvi hrvatski reket.

"Marchenka ne poznajem, tek znam da je veliki borac i da malo griješi", dodao je za kraj.

Pročitajte više