HNL

LOKOMOTIVA - OSIJEK 0:2 Lokomotiva propustila osigurati ostanak u ligi

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

OSIJEK je pobijedio 2:0 na gostovanju kod Lokomotive u 35. kolu 1. HNL. Pogotke su postigli Laszlo Kleinheisler i Damjan Bohar. Lokomotiva je imala priliku pobjedom osigurati ostanak u ligi, ali Osječani su bili prejaki.

Uzbudljivo prvo poluvrijeme

Odličan prvi dio gledali smo na stadionu u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je do sedme minute promašila dva zicera – prvo je Kačavenda htio lob udarcem prevariti Ivušića u jedan na jedan situaciji, ali je prebacio cijeli gol, da bi Šimić iz velike blizine udarcem glavom uzdrmao gredu.

Osijek je poveo u 14. minuti golom Žapera poslije ubačaja iz slobodnog udarca, no javio se VAR. Snimka je pokazala da je današnji kapetan Osijeka bio u zaleđu te je pogodak opravdano poništen nakon pregleda koji je trajao gotovo tri minute.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još par solidnih prilika, ponajprije od Osijeka. Krševan Santini odlično je zaustavio udarce Kleinheislera i Lope. Lokomotiva je bila nešto manje opasna, imali su poluprilike Kačavenda i Papadopoulos, ali ih nisu uspjeli realizirati.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kleinheisler golom i asistencijom odlučio utakmicu

Monotoniju drugog poluvremena prekinuo je Kleinheisler sjajnim pogotkom u 59. minuti. Silovitim udarcem s 20 metara neobranjivo je pogodio gol Krševana Santinija i doveo Osijek u vodstvo.

Samo dvije minute nakon toga mladi Kačavenda promašio je novu čistu šansu. Šimić ga je asistencijom ponovo izbacio oči u oči s Ivušićem, ovaj put je imao i više vremena da se namjesti na udarac, ali šutirao je pored gola.

Osijek je utakmicu mogao riješiti u 73. minuti, kada je dobio kazneni udarac zbog Leškovićevog povlačenja Miereza prilikom ubačaja iz slobodnog udarca. Lokomotivini igrači žestoko su protestirali, ali srećom po njih najbolji strijelac lige promašio je cijeli gol s bijele točke. Nakon što prije tri kola protiv Varaždina nije realizirao jedanaesterac, Mierez je opet bio neuspješan.

Ipak, to nije koštalo nogometaše Osijeka jer je Damjan Bohar u 91. minuti potvrdio pobjedu pogotkom glavom nakon sjajnog ubačaja Kleinheislera koji je danas odigrao odličnu utakmicu.

Borba za ostanak razriješit će se u zadnjem kolu

Lokomotiva je propustila osigurati ostanak u ligi te će se morati boriti u zadnjem kolu. Momčad Samira Toplaka je osma s 30 bodova te bodom više od Istre i dva boda više od Varaždina, koji svoju utakmicu 35. kola igra sutra protiv Rijeke. Sedmi je Slaven Belupo s 31 bodom.

U zadnjem kolu će Lokomotiva gostovati kod Hajduka, Istra ide u Osijek, a Slaven Belupo će dočekati Varaždin. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više