Lokomotiva u golijadi rutinski pobijedila Slaven Belupo

Foto: Hina (Daniel Kasap)

U posljednjoj utakmici 29. kola hrvatskog prvenstva Lokomotiva je u Kranjčevićevoj s 5:2 (2:2) pobijedila Slaven Belupo. Glavni sudac utakmice bio je Igor Križarić. 
 
Lokomotiva je povela pogocima Šunjića (26') i Krstanovića (31'), no Slaven Belupo ubrzo je anulirao rezultatski minus golovima najučinkovitijeg klupskog topnika i trećeg strijelca prvenstva Ivanovskog (32', 38').
 
Drugo poluvrijeme proteklo je u Lokomotivinoj dominaciji koja se manifestirala glede pogodaka. Nakon novog vodstva golom Burića (54'), Lokomotiva je pobjedu ovjerila dvama pogocima Radonjića pretkraj meča (84', 89').
 
 
Prvim ligaškom trobodom nakon 10. ožujka i povijesne pobjede nad Dinamom (4:1), šestoplasirana Lokomotiva (32) bodovno je preskočila sedmoplasirani Slaven Belupo (31). 
 
Dinamo i dalje zauzima lidersku poziciju sa 66 bodova, a slijede ga drugoplasirani Hajduk s 58 bodova te trećeplasirana Rijeka s 54 boda.
 
Cibalia je s 24 boda na začelju poretka, a identičan broj bodova na kontu ima i pretposljednja Istra 1961. Iznad relegacijske crte, odnosno doigravanja za ostanak u prvoligaškom društvu nalazi se osmoplasirani Rudeš s 26 bodova.
 
U sljedećem kolu, koje je na rasporedu 17. te 18. i 19. travnja, Lokomotiva će se u gradskom okršaju susresti s Rudešom. Slaven Belupo ugostit će Inter Zaprešić. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više