TKO JE NOVI MAĐAR U HAJDUKU? "Mekana noga i ubojit centaršut - očekujte deset asistencija do kraja sezone"

Foto: HNK Hajduk (Facebook)

HAJDUK je službeno potvrdio dolazak Adama Gyurcsoa. Riječ o šestomjesečnoj posudbi s mogućnošću prvokupa na ljeto, nešto slično dogovoru kakav su Bijeli imali s ciparskim Apollonom oko Hamze Barryja. O ovom zanimljivom igraču i njegovim kvalitetama za Index piše Karoly Por, novinar mađarskog Nemzeti sporta.
"Gyurcso je klasično ofenzivno lijevo krilo koje podjednako kvalitetno može igrati i na desnoj strani. Kada je 2012. godine u debiju za mađarsku reprezentaciju u susretu protiv Češke zabio gol i bio proglašen igračem utakmice svi su ga mediji proglasili budućom zvijezdom mađarskog nogometa. Imao je tad 21 godinu i zaista se činilo kako će napraviti velike stvari, međutim na njegovu žalost to se nije dogodilo. Od tada je skupio svega 18 nastupa za reprezentaciju, ponajprije zbog toga što je njegova forma imala velike amplitude. Njegovo najbolje razdoblje bilo je od 2014. do 2016. godine i jako je čudno što tada nije ostvario kvalitetniji inozemni transfer od onog u poljski Pogon, gdje je otišao kao slobodan igrač u siječnju prošle godine.
 
Naime, u sezoni 2014./2015. u dresu Videotona postigao je šest golova i upisao čak rekordnih 18 asistencija. Bila je to godina iz snova. Iako je uslijedio mali pad, dobar je bio i sezonu poslije, upisavši sedam golova uz tri asistencije. Ukupno je u dresu Videotona upisao 140 utakmica uz  27 golova i 47 asistencija. Proces prilagodbe u Poljskoj nije mu bio lagan. U prvoj polusezoni zabio je svega dva gola u 18 utakmica, međutim jednom kad je odradio ljetne pripreme s ekipom njegove su brojke bile puno bolje. U sezoni 2016./2017. u 35 susreta zabio je deset golova i dodao pet asistencija.
 
I onda kada se činilo da bi mogao sasvim oživjeti karijeru, ova sezona donijela je nova razočaranja. Pogon je nanizao vrlo loše rezultate, a on je u 18 utakmica postigao tek dva gola. Čini mi se kako mu je zaista vrijeme da krene u nove izazove. U tom svjetlu Hajduk se zaista čini kao dobra opcija i vjerujem da bi tamo mogao ispuniti svoj potencijal. Ako se pitate odakle Hajduku saznanja o ovom igraču onda morate znati da je Gyurcso bio jedan od važnijih igrača u momčadi Videotona koju je vodio Joan Carrillo. Nema sumnje da je španjolski trener čelnicima splitskog kluba dao tople preporuke. Nadalje, igračev menadžer je Vladan Filipović koji je jako dobar sa sportskim direktorom Hajduka Mariom Brancom.
 
Filipović je također menadžer i Marija Futacsa koji je prošle godine procvao u Hajduku, tako da se valjda vode idejom kako bi tim putem mogao i Gyurcso. Kako bilo, mislim da su Bijeli doveli kvalitetnog igrača. Gyurcso ima mekanu nogu i vrlo dobar udarac. Jako je opasan iz slobodnog udarca, ali i kornera, dok su njegovo najjače oružje centaršutevi. Ako ga krene, mogao bi imati preko deset asistencija do kraja sezone. Vidjet ćete sami, to je igrač koji stvara jako puno prilika za svoje suigrače, a iako postiže poveći broj golova nije sebičan. Iskreno, s obzirom na to da mu je 26, nisam siguran može li još napredovati, ali i ovakav, u pravoj formi, pojačanje je za Hajduk."

Pročitajte više