TRANSFERI

Majer postaje najskuplji Hrvat ikad? Mirror: Skauti su ga gledali na Maksimiru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

LOVRO MAJER zabio je pobjednički gol Hrvatske u utakmici s Danskom u Ligi nacija. Nakon što je Christian Eriksen donio izjednačenje gostima na Maksimiru i tako odgovorio na gol Borne Sose, 24-godišnji Majer je s ruba kaznenog prostora pogodio kut i donio pobjedu momčadi izbornika Zlatka Dalića, kojoj danas trebaju tri bod protiv Austrije kako bi osigurala prvo mjesto i odlazak na Final Four.

The Mirror u tekstu naslova "Tko je Lovro Majer? Arsenal prati novog Modrića vrijednog 50 milijuna eura" piše kako su skauti Arsenala bili u četvrtak na Maksimiru te pratili upravo Majera, trenutno veznjaka Rennesa, u koji je došao prošle godine iz Dinama za 12 milijuna eura. Dosad je za francuski klub upisao 44 nastupa, zabio sedam golova i upisao 11 asistencija.

"Arsenal traži potencijalna pojačanja u sredini terena. Njegovi skauti bili su u Hrvatskoj i možda im se svidjelo ono što su vidjeli. Pobjednički pogodak postigao je Lovro Majer, čovjek kojeg su Arsenalovi skauti gledali", piše britanski medij

"Uspoređuju ga s Modrićem, i to ne samo zbog inicijala"

"Uspoređuju ga s Lukom Modrićem, i to ne samo zato što dijele inicijale", ističe Mirror, opisavši kako je Majer s 18 godina debitirao u SuperSport HNL-u i europskim natjecanjima, počeo u Lokomotivi te prvi seniorski gol zabio Slaven Belupu pa sezonu završio s tri gola i deset asistencija u hrvatskom prvenstvu.

Za hrvatsku reprezentaciju debitirao je 2017. godine u prijateljskoj utakmici s Meksikom (2:1), kada je izbornik bio Ante Čačić. Međutim, idući nastup imao je tek 2021. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke (1:0).

Podsjećaju kako je u Dinamo došao 2018. godine za 2.5 milijuna eura. "Odlazak Danija Olma 2020. postavio je temelje Majeru u Dinamu", piše Mirror, dodavši kako je Majer pomogao Dinamu doći do naslova u sezoni 2020./2021. te impresionirao u Europa ligi protiv Tottenhama i Villarreala.

Mogao bi postati najskuplji Hrvat ikad

Mirror Majera procjenjuje na gotovo 50 milijuna eura. Ostvari li zaista transfer te ili veće vrijednosti, postat će najskuplji hrvatski nogometaš ikad. U ovom trenutku taj rekord drži Mateo Kovačić, koji je 2019. došao u Chelsea iz Real Madrida za 45 milijuna eura.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci pisalo se kako su za Majera zainteresirani i Atletico Madrid, Barcelona i Liverpool. Rennes navodno traži i više no što Mirror piše, a to je 60 milijuna eura.

Pročitajte više