Mamić: HDZ želi od Dinama napraviti Hajduk broj 2, apeliram na sve da glas daju Bandiću

BIVŠI dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić osuo je vatru iz svih oružja. Kako se bliži sjednica Dinamove skupštine, ali i lokalni izbori u Hrvatskoj, Mamić otkriva sve karte te slaže dijelove mozaika kojim se ukratko može sročiti politička zavjera protiv Dinama.

"Cilj HDZ-a je srušiti Dinamo. A nakon toga ga i preuzeti. Konačna priča je da se od Dinama napravi Haduk broj 2." - rekao je Mamić koji rješenje problema vidi u davanju podrške Milanu Bandiću na predstojećim lokalnim izborima.

"Apeliram na sve navijače Dinama i sve prave Zagrepčane kojima je Dinamo na srcu da daju glas Milanu Bandiću, da bi on u konačnici završio stadion i pomogao Modrima." - kaže Mamić.

Kreće li Mamić u političke vode teško je za sada reći, međutim, on se nije libio raspaliti i po "velikim ribama".

"Državna politika ima svoje prste u svemu što se događa u Dinamu. Državni vrh sve je učinio da Dinamo završi tu gdje završio." - tvrdi Mamić u intervjuu Sportskim novostima.

"Zar je normalno da Croatia osiguranje, koje djeluje na zagrebačkom tržištu i drži 50 posto tržišta Hrvatske, ima potpisane sponzorske ugovore s Varteksom, Rijekom, Hajdukom, košarkašima Splita ili vaterpolistima Juga, a da nema s Dinamom. Kako to da INA sponzorira Hajduk i Rijeku?" - ražestio se Mamić.

"Je li normalno da smo mi u Dinamu putem medija saznali da su raskinuli ugovor s nama. Naš predsjednik Mirko Barišić bio je 20 godina predsjednik Uprave, a sad je u Nadzornom odboru." - zaključio je Mamić razočaran u "razvod" sa Siemensom.

U podužem intervjuu kojeg donose Sportske novosti, Mamić se požalio i na sudačke odluke zagrebačkih sudaca koji su sudili Hajdukove utakmice, te ih je svojim karakterističnim pitanjima koja ujedno nude i odgovor, indirektno osumnjičio za pristrano suđenje u korist Splićana.

Mamić je očito odlučio reći sve što mu je na srcu, pa je istaknuo i zanimljivu tvrdnju da mu je cilj nestati iz nogometa.

"Ne mogu isplanirati svoju budućnost. Evidentno je da više nisam u klubu kao operativac. Vidjet ćemo hoću li ostati u Skupštini ili biti član IO. Moj cilj je nestati iz nogometa, ali je pitanje kad će se to moći ostvariti." - zaključuje Mamić.

Pročitajte više