DINAMO

Mamić će s Dinamom potpisati aneks ugovora

Foto: Pixsell

ZORAN MAMIĆ, čovjek koji je zajedno s bratom Zdravkom nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zato što je iz Dinama izvukao 116, a iz državnog proračuna 12 milijuna kuna, vodit će prvu momčad hrvatskog prvaka do kraja sezone.

Mamić mlađi je naslijedio Igora Jovićevića koji je dobio otkaz nakon samo sedam utakmica. Klub više nije mogao tolerirati Dinamove loše igre u vrijeme kad se momčad treba pripremati za ono što je na Maksimiru najvažnije - europske kvalifikacije.

Mamićevo imenovanje vršiteljem dužnosti trenera izazvalo je negodovanje većine Dinamovih navijača koji su zasuli klupski Facebook profil negativnim komentarima. Klub je Mamićevo imenovanje objavio na službenim stranicama, a komentirao ga je sam Mamić.

Vrijeme za konačnu odluku

"Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu, a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni", rekao je v. d. trenera.

Predstavljanje Zorana Mamića kao sportskog direktora u ljeto prošle godine:

Mamić se u Dinamo vratio u lipnju prošle godine nakon što je dobio otkaz u saudijskom Al-Hilalu i točno godinu dana nakon što je nepravomoćno osuđen za pljačku Dinama. Došao je na mjesto sportskog direktora i u klubu je zatekao Nenada Bjelicu na čijem mjestu će se naći godinu dana kasnije. 

Kako doznajemo, Mamić i dalje ima ugovor s Dinamom za mjesto sportskog direktora kluba, a za tri utakmice do kraja sezone potpisat će aneks ugovora kako bi mogao obnašati funkciju menadžera engleskog tipa. Što će biti po završetku sezone, trenutačno se ne zna. Nagađa se o raznim imenima, od Goce Sedloskog do Roberta Prosinečkog, no o novom stalnom treneru odlučivat će se uoči europskih kvalifikacija. Njegovo ime se, navodno, već zna, ali se čeka s objavom...

Pročitajte više