Mamić: Odlazim iz hrvatskog nogometa!

ZDRAVKO MAMIĆ najavio je da odlazi iz hrvatskog nogometa nakon što je dignuo ruke od Lige 12. Prije nekoliko dana Mamić je dao ostavku na mjesto predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza, a sad je objasnio razloge.

"Danas svi žele u prvu ligu, ne žele tamo gdje im je mjesto. Ja sam za Ligu 10, koga ne bi zanimalo da Dinamo dva puta u sezoni ide na Poljud, a Hajduk dva puta na Maksimir. Ne postoji država po broju stanovnika slična Hrvatskoj, a da ima tako veliku ligu. Oni loši i financijski nemoćni drže Dinamo i Hajduk kao taoce. Tvrdim da se Liga 16 u sljedećoj sezoni neće odigrati do kraja jer nema novca", rekao je Mamić za Večernji list.

Mamić je otkrio i koga smatra odgovornim za ovakvo stanje.

"Vlatko Marković i Izvršni odbor HNS-a su krivci za sve jer iz aviona vide da naši prvoligaši nisu u stanju voditi ligu. Treba ukinuti Udrugu prvoligaša jer su nesposobni, a HNS treba preuzeti odgovornost za ligu. Marković im je dao samostalnost, ne želim se s njim svađati, ali sad mu je samo postalo bitno da sačuva mjesto predsjednika, tajnika i važna je samo reprezentacija."

Ljutit je i na ZHS na čije je predsjedničko mjesto podnio ostavku.

"Neću više raditi u hrvatskom nogometu."

Znači li to da Mamić odlazi iz Dinama?

"Nemojte me navlačiti da objašnjavam", uz psovku je prekinuo tu temu.

Zatim je prokomentirao Hajduk.

"Hajduk je najzastrašujući. Oni su dioničko društvo, a guraju socijalizam i njima je samo važno sudjelovati. Kakvi su to Hajduk, Osijek ili Rijeka ako ne žele u Europu?", rekao je Mamić i dodao:

"Ja sam dokazano pametan, a u javnosti ispadam najveća budala. A svi oni mediokriteti ispadaju najpametiniji na svijetu."

Pročitajte više