Mamić traži 5 milijuna eura za Eduarda, petorica Dinamovaca se žene u lipnju

DINAMOVA "alfa i omega" Zdravko Mamić potvrdio je odlazak Andrea Mijatovića iz Maksimira, te je rekao da Vladimira Vasilja prate dva turska kluba, dok jedan turski klub cilja na Gocu Sedloskoga. Za Eduarda, bude li zainteresiranih, Mamić traži 5 milijuna eura.

"Dalek je put od ideje do realizacije. Ne prati samo Sochaux Eduarda. U igri je još mnogo većih značajnijih klubova." - kaže Mamić i potvrđuje kako su Francuzi šest puta uživo gledali Brazilca, ali da je prerano govoriti o transferu.

Mamić kaže kako je za Eduarda izvjesio cijenu od 5 milijuna eura ali smatra kako bi bilo bolje da Brazilac odigra još jednu sezonu u Dinamu te da kao zrela osoba ode u inozemstvo. (Kao da je sad doma... ) "Međutim, kad stignu tako velike ponude, ne može se odoljeti." - kaže Maminjo za Sportske novosti.

"To je sudbina svih hrvatskih klubova, moramo prodavati najvrednije eksponate." - tvrdi Mamić kojemu nije palo na pamet da sudbina hrvatskih klubova možda i ne mora biti zacrtana neodoljivim ponudama iz inozemstva. Osim ako je sudbina hrvatskih klubova, debljina hrvatskih menadžerskih novčanika.

Mamić kaže kako će sigurno barem jedan igrač Dinama otići u Koreju te da su Neretljak i Agić tamo postali prave zvijezde. Što se tiče Intertoto kupa, Mamić se protivi nastupu Dinama zbog toga jer želi igračima koji se žene omogućiti nešto slobodnog vremena, a i ljetnu stanku želi iskoristiti za veliko pospremanje u klubu.

"Petorica igrača se žene, Eduardo, Bošnjak, Buljat, Mijatović i Drpić će pred oltar u lipnju. Zamislite da kažemo igračima da nemaju ni dan odmora, nego da odmah nastave trenirati?" - kaže očinski brižljivi Mamić te dodaje da bi i troškovi bili enormni zbog čega Intertoto definitivno otpada.

Zanimljivo da Mamić, koji se u nedjelju pojavio u zagrebačkom stožeru HSP-a (Miroslava Rožića) objeručke, šakom i kapom, pozdravlja izbor Milana Bandića za gradonačelnika.

"Mi smo u Dinamu presretni zbog Bandićeve pobjede. I kad nije bilo lako jednostrano smo se stavili na njegovu stranu. Milan Bandić isijava dobrotu i ljubav prema plavoj boji. Drago mi je da su Zagrepčani, među kojima je veliki broj dinamovaca, to prepoznali i apsolutno smo sigurni da nas očekuju bolji i ljepši dani kad je u pitanju Dinamo i dovršetak maksimirskog rugla" - politički mudro je zaključio Mamić.

Pročitajte više