LIGA PRVAKA

MAN. CITY - ATALANTA 5:1 City pomogao Dinamu, Sterling zabio hat-trick

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je pobijedio Atalantu 5:1 u 3. kolu Lige prvaka. Talijani su rano stigli do vodstva, iz penala je pogodio Malinovsky, no City je okrenuo preko dva gola Sergija Aguera i tri komada Raheema Sterlinga.

Fernandinho je skrivio penal koji je pogodio Malinovsky, ali slavlje Talijana trajalo je samo šest minuta jer je Aguero izjednačio glavom nakon savršenog ubačaja Sterlinga. Samo četiri minute kasnije Sterling je izborio penal za City. Srušio ga je Masiello, a Aguero zabija svoj drugi gol u susretu.

Šou Sterlinga u drugom dijelu

Utakmica je riješena u 58. minuti kada je Sterling nastavio svoj šou i krasno zabio iz blizine nakon fantastične akcije De Bruynea i Fodena. Za šest minuta isti igrač zabio je za 4:1 nakon sjajnog solo prodora i preciznog udarca s lijeve strane kaznenog prostora, a ubrzo nakon toga kompletirao je svoj hat-trick poslije ubačaja Riyada Mahreza. Samo 11 minuta trebalo mu je da zabije tri pogotka.

U 76. minuti trebao je zabiti i četvrti gol, ali je u čistoj situaciji jedan na jedan pucao malo pokraj lijeve stative. City je do kraja utakmice smanjio intenzitet igre i mirno priveo susret kraju, unatoč tome što je od 83. minute igrao bez Phila Fodena koji je dobio drugi žuti karton.

Nakon tri kola City je uvjerljivo na prvom mjestu skupine C s tri sigurne pobjede. Drugi je Dinamo s četiri boda, koliko ima i Šahtar, dok je Atalanta posljednja s tri poraza. Ovaj rezultat itekako odgovara hrvatskom prvaku u borbi za drugo mjesto u skupini, dok je i treća pozicija, ona koja vodi u play-off Europa lige i još jedno prezimljavanje u Europi također sve bliže jer Atalanta nema nijedan bod nakon tri utakmice.

 

Sastavi:

Manchester City - Atalanta Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

 

 

 

Pročitajte više