LIGE PETICE

Manchester United je spreman za više od 100 milijuna eura dovesti sjajnog napadača

Foto: EPA

SUVLASNIK Manchester Uniteda Amerikanac Joel Glazer navijačima je već neko vrijeme neželjeno lice u klubu. Oni njegov odlazak ne traže samo zbog upletenosti u projekt Superlige nego i načina na koji on i njegova obitelj vode klub.

Posljednje u nizu traženja rastanka viđeno je tijekom vikenda pred utakmicu između Uniteda i Liverpoola, koja nije održana zbog upada bijesnih navijača Uniteda na travnjak Old Trafforda, zbog kojeg igrači nisu uspjeli doći na stadion. Samo koji dan prije toga pred stadionom je spaljena američka zastava.

Engleski mediji sad pišu da će se obitelj Glazer zvučnim transferom pokušati dodvoriti navijačima, odnosno da je klub spreman poslati ponudu Tottenhamu u iznosu od 90 milijuna eura (oko 105 milijuna eura, odnosno 785 milijuna kuna) kako bi u svoje redove doveo Harryja Kanea.

Napadač engleske reprezentacije i vodeći strijelac engleskog prvenstva u ovoj je sezoni postigao ukupno 31 gol u 45 odigranih utakmica, a ima i 16 asistencija. Samo u Premiershipu je zabio 21 gol i 13 ih namjestio u 31 susretu.

Kane je s ukupno 219 golova drugi najbolji strijelac u povijesti Tottenhama. Više od njega je zabio tek Jimmy Greaves, koji je od 1961. do 1970. za klub postigao 266 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više