DIEGO MARADONA

Maradona za France Football: Predsjednik Napolija se pravio glup

Foto: EPA-EFE

DIEGO MARADONA će za tri dana napuniti 60 godina, a povodom svog rođendana dao je veliki intervju za France Football.

Cijeli intervju će se objaviti u tiskanom izdanju France Footballa u petak, na Maradonin rođendan, no francuski list je već objavio odgovore na tri pitanja, koji bi mu bio poklon iz snova za 60. rođendan, kako je skoro potpisao za Marseille i tko su za njega najbolji igrači današnjice.

"Sanjam o tome da zabijem Englezima, ovoga puta desnom rukom", rekao je kroz smijeh Maradona i tako se prisjetio četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Engleske, kada je jedan od dva gola u utakmici zabio rukom. Argentina je na kraju pobijedila 2:1.

O Marseilleu kaže:

"Igrao sam u Napoliju tada i gazde Marseillea su mi ponudili dvostruko veću plaću. Predsjednik Napolija Ferlaino mi je rekao da će me pustiti ako osvojimo Kup Uefe. To smo i napravili, kasnije sam mu došao zahvaliti na divnim godinama i rekao sam mu da odlazim. On se pravio kao da je glup, kao da se nismo dogovorili, i to je bio kraj priče."

Dvojica nogometaša današnjice su po Maradoni iznad konkurencije.

"Messi i Ronaldo su razinu iznad od ostalih. Ne vidim nikoga tko može doći do tog nivoa, mislim da nitko ne može ostvariti pola onoga što su oni ostvarili."

Pročitajte više