LUKA MODRIĆ

Marca: Današnji Modrić je najbolja verzija Modrića još od SP-a u Rusiji

Foto: EPA

REAL MADRID večeras kod Granade pobjedom može pobjeći Barceloni na četiri boda prednosti samo dva kola prije kraja Primere.

Kraljevski klub igra fenomenalno od nastavka prvenstva. Pobijedio je u svih osam utakmica, a jedan od najboljih igrača je hrvatski kapetan Luka Modrić.

"Modrić iz Rusije je paralela Modrića danas"

Marca, najčitaniji španjolski list neskriveno naklonjen Realu, posvetio je tekst Modriću uoči utakmice s Granadom. Marca piše da Modrić voli igrati u srpnju i podsjeća na epsko Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je Zadranin bio najbolji igrač turnira.

"Modrić iz Rusije je paralela Modrića danas. Kad se činilo da više nema snage u četvrtfinalu i polufinalu SP-a, izvukao je najbolje iz sebe. Modrić iz srpnja 2020. je najbolja verzija Modrića još od Rusije", napominje Marca.

"Problem? Dodaj loptu Luki"

U nastavku teksta Marca podsjeća na dvije Modrićeve ozljede između kolovoza i listopada koje su usporile njegovu sezonu, ali i naglašava njegov povratak u prvu momčad. Hrvatski kapetan startao je u šest od osam odigranih utakmica nakon pandemije koronavirusa.

"U posljednjim utakmicama, pogotovo protiv Athletica i Alavesa, vidjela se Modrićeva dominantna figura i podsjetnik zašto je Real izdominirao Europom osvojivši Ligu prvaka tri godine zaredom. Svaki put kad se njegovi suigrači nađu u problemu imaju rješenje - dodati loptu Luki. Oporavljena verzija Modrića jedan je od ključnih razloga Realovih 24 boda u nizu. Druga titula španjolskog prvaka bila bi Modrićev 16. trofej u dresu Reala i jedan od posebnijih, zato što je pokazao da se želi umiroviti u Realu i za to se izboriti svojim igrama", zaključuje Marca.

"Kraljevski Modrić"

Modrić je jučer osvanuo na naslovnici tiskanog izdanja Marce uz naslov "Kraljevski Modrić". Podsjetimo, Marca je i početkom mjeseca pisala o Realovom pohodu na naslov prvaka, a i tada su kao ključan faktor ocijenili upravo Modrića.

"Courtois je bio tema toliko rasprava prošle sezone zbog niza loših intervencija, a sada je sjajan. Carvajala su zvali igračem samo za penale, Varane je bio pola igrača kakav je bio na SP-u 2018., Marcelo je uskrsnuo, Ramos je bio nevjerojatan, Kroos se također poboljšao, Casemiro je bio i ostao pouzdan, Vinicius se već pokazao igračem odluke, a Benzema presudnim kao nikada dosad. Modrić je opet postao onaj stari Luka. Čvrsta jezgra od prošle godine, koju su kritizirali u zemlji i inozemstvu, s vrlo malo pomoći od novih igrača, ustala je i vratila se na šampionski put...", pisala je tada Marca.

Modrić, koji je početkom sezone napunio 34 godine, ove sezone je Realovom prvom mjestu u Primeri pridonio s tri gola i šest asistencija u 29 nastupa (svih šest utakmica koje nije igrao bio je ozlijeđen ili kartoniran).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više