TRANSFERI

Marca: Ovisi što Modriću prolazi kroz glavu, ali Real kreće po rješenje

Foto: EPA

JUDE BELLINGHAM, 19-godišnji veznjak Borussije Dortmund i engleske reprezentacije, u idućem prijelaznom roku bit će jedan od najčešće spominjanih igrača. Sun je objavio kako ga žele Manchester City, Liverpool, Chelsea i Manchester United, dok Marca navodi da ga dugo prati Real Madrid, što je otprije poznato jer je već proglašen nasljednikom Luke Modrića.

"Bellingham je bio, jest i bit će cilj Reala tijekom ljeta 2023. godine", ističe Marca, dodajući da je madridski klub Bellinghama pratio otkako je stigao u Dortmund 2020. godine iz Birminghama. Međutim, njegovo dovođenje financijski je ovisilo o transferu Kyliana Mbappea, koji na kraju ostao u PSG-u, te o transferu francuskog veznjaka Aureliena Tchouamenija, koji isprva nije bio siguran želi li doći u Real, ali je na kraju stigao.

Real je zamolio Bellinghama da ne produlji ugovor s Borussijom Dortmund, tvrdi Marca, jer će prije ili kasnije dobiti ponudu Reala. "Bellingham je održao riječ. Unatoč pritiscima, Englez nije produljio ugovor s Borussijom niti je slušao ponude koje su stigle iz Premier lige, s posebnim inzistiranjem Liverpoola i Jurgena Kloppa", objavila je Marca.

"Odlučit će što Modriću i Kroosu prolazi kroz glavu"

Real Madrid ima šest veznjaka, od kojih trojici istječe ugovor iduće godine. "U slučaju Modrića i Tonija Kroosa odlučit će kvaliteta njihovih nastupa i ono što im prolazi kroz glavu. Hrvat je već rekao da namjerava igrati još neko vrijeme, dok je Nijemac prošlog ljeta poručio kako nije vrijeme za novi ugovor te bi radije pričekao početak sezone", navodi Marca.

Tu je i Dani Ceballos na kojeg trener Carlo Ancelotti računa prvenstveno kao na zamjenu, a opcije su i Eduardo Camavinga, Fede Valverde i Tchouameni. "Ceballosovom su igrom svi zadovoljni, ali zbog toga mu klub još nije ponudio produljenje ugovora", dodaje Marca.

"Real Madrid u ovakvoj situaciji kreće u potragu za rješenjima, promjena će prije ili kasnije biti nužna. Bellingham je favorit, a sezona će pokazati što je potrebno. Bellingham zna što se događa i, iako je u današnjem nogometu bilo što teško garantirati, pokazuje da želi igrati za Real Madrid", smatra Marca.

Koliko vrijedi Bellingham?

Prema Transfermarktu, Bellingham vrijedi 90 milijuna eura, a ugovor s dortmundskim klubom ima do 2025. Nedavno se pojavila informacija kako će za njega biti potrebno platiti 150 milijuna eura. Marca misli da je to "daleko od stvarne cijene".

Pročitajte više