Marić: Hvala navijačima koji se žrtvuju za nas

Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

MARINO MARIĆ odlično je odigrao u pobjedi nad Norveškom i pokazao visoku kvalitetu zajedno s Željkom Musom i Igorom Vorijem. Marić je zabio tri gola iz isto toliko šuteva, a briljirao je u obrani za jako važnu pobjedu uoči dvoboja s Francuskom (srijeda 20:30)..
 
"Sva tri pivota igraju dobar turnir. Musa je posljednje dvije utakmice napadački odradio vrhunski, a ja sam se dopunio u obrani i osjećamo se jako dobro na poziciji pivota. Pokušavamo pomoći vanjskim igračima s blokovima, a u napadu smo realizirali dosta toga i idemo dalje", rekao je Marić na pressici.
 
Bliže se utakmica protiv svjetskih prvaka Francuza, a Hrvatska će u tom meču morati biti savršena ako želi do polufinala Europskog prvenstva.
 
"Francuzi uživaju na terenu, igraju lepršavo i imaju odlična tri pivota, prava rutinera. Imaju vrhunske akcije, a obrana im je na vrhunskoj razini, što znači da nam sa svih strana stiže prijetnja, pa ne možemo pustiti nikoga već moramo biti savršeni. Također, svaka utakmica je priča za sebe. Golmani, obrana, napad, atmosfera u momčadi, na tribinama".
 

 
Momčad Line Červara imala je sjajnu podršku u Splitu tijekom prve faze natjecanja. Nakon toga Arena u Zagrebu nije bila ispunjena protiv Bjelorusije, ali je zato u utakmici s Norveškom atmosfera bila fantastična. Tako nešto igrači priželjkuju i protiv Francuske...
 
"Hvala navijačima iz, koji su izdvojili financijska sredstva, jer znamo da karte nisu baš najpovoljnije, ali su se ljudi žrtvovali. U Splitu je bila fantazija. Nakon poraza od Švedske ostali smo 15 minuta na terenu i pjevali zajedno s ljudima. Evo sad se naježim kad pomislim na to nešto veličanstveno. Malo nas je atmosfera poljuljala protiv Bjelorusije, ali je protiv Norveške bilo fantastično i vjerujem da će tako biti i protiv Francuske u Zagrebu. Kad je tako mi 40 posto funkcioniramo bolje, jer se osjeti ta neka energija i nose te tribine", naglasio je Marić. 
 
Za kraj su hrvatskog pivota upitali novinari što misli tko će na kraju igrati u finalu Eura.
 
"Ovo je turnir u kojem ne možemo predvidjeti tko će igrati finale. Nijemci su osvojili naslov prvaka u Poljskoj, a tri utakmice su pobijedili s golom razlike, pa morate imati i sreće. Pogledajte skupine, prava ludnica. Jednostavno, odlučit će detalji i to je to", zaključio je.  

 

Pročitajte više