Mate Bilić poručio izborniku: Nisam se žalio, samo sam govorio realne stvari!

NAKON što je ozljeda Ivice Olića dodatno opustošila Bilićev kadar uoči posljednje kvalifikacijske utakmice, izbornik nije imao izbora. Zasluženi poziv stigao je napadaču Sportinga Mati Biliću.

"Od pet napadača imamo četiri ozlijeđena, zato sam pozvao Matu Bilića. Njega već dugo pratimo i pazimo, ma što god on pričao po medijima.", napomenuo je izbornik, aludirajući na česta negodovanja bivšeg Hajdukovca zbog donekle ignorantskog odnosa stožera naše reprezentacije.

. Dijagnoza - ruptura mišića. Tračak optimizma nudi podatak da će barem Niko Kranjčar biti u stanju iznijeti utakmicu u Astani, iako će do ponedjeljka trenirati prema prilagođenom programu.

Mate Bilić sutra kreće za Rovinj. No, niti to spasonosno rješenje u vidu instant zamjene za Olu nije bez problema, čisto kako bi sve bilo u istom, dramatičnom tonu koji je konstanta u Bilićevoj ekipi. Potrebno je, naime, ishoditi vizu za Bilića kako bi s ekipom mogao ući u azijsku zemlju. Tu situaciju diplomati iz HNS-a rješavat će direktno po dolasku u Astanu.

"Zadovoljan sam i sretan. Sreća u nesreći je da sam pozvan nakon što se ozlijedio Olić. Jedva čekam da dođem u momčad i pokušam se nametnuti. Najvažnije je da sam u kadru, pružit ću svoj maksimum dobijem li prigodu. Na izborniku je da odluči s kim će igrati", javio nam se Mate Bilić nedugo nakon što je saznao da konačno ima mjesto u kadru hrvatske reprezenatcije.

Proteklih godina si se dosta žalio na svoj status, je li ovaj poziv došao prekasno u 28. godini?

"Nisam se žalio nego sam samo govorio realne stvari. Normalno je kad igraš u Primeri jake utakmice protiv najboljih klubova i kad zabijaš u toj ligi da se tako osjećaš. Moram biti zadovoljan, iza mene je kvalitetna sezona, dobro igram u klubu i optimističan sam."

Možemo li svladati Kazahstan, sinoć smo se mučili protiv Katara?

"Teško je govoriti, ali mislim da uz Božju pomoć možemo dobiti i plasirati se. Gledao sam sinoć utakmicu protiv Katara, najvažnije je da smo dobili i s pobjedom odlazimo u Astanu."

Ukrajina - Engleska?

"Ne vjerujem u priče da će Englezi tamo igrati s pola snage. Vodi ih veliki Capello i siguran sam da će protiv Ukrajinaca odigrati maksimalno i da neće izgubiti", zaključio je novi napadač hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više