Materazzi o smjeni u Realu: Nisam ironičan, Zizou, želim ti svu sreću

Foto: Screenshot YouTube

SPORTSKA vijest tjedna smjena je Rafe Beniteza i inauguracija Zinedinea Zidanea za novog trenera Reala. Naravno da su tu vijest na ovaj ili onaj način komentirali gotovo svi koji nešto znače u svijetu vrhunskog nogometa, no mišljenje Marca Materazzija posebno je intrigantno.
 
Finale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. između Francuske i Njemačke ostalo je najviše upamćeno po divljačkom nasrtaju velikog Francuza na prgavog Talijana, nakon što mu je ovaj navodno opsovao majku. Zidane je nakon toga završio karijeru, Italija je postala svjetski prvak, a sve ostalo je povijest.
 

Ipak, u intervju za Gazzettu dello Sport Materazzi je dao podršku svom arhetipskom neprijatelju, rekavši da mu na klupi Reala neće biti nimalo lako.
 
''Zidane je velik, jedan od najvećih i njegova osobnost sigurno donosi određenu težinu u svlačionicu Reala. Međutim, neće mu biti lako. Svi bivši veliki igrači koji sjednu na klupu kluba u kojem su bili legende, to prestaju biti ako zaredaju sa nekoliko lošijih rezultata. Takva je sudbina svakog trenera koji preuzme klub kao što je Real. U svakom slučaju, nisam ironičan i Zidaneu želim svu sreću'', rekao je Materazzi, a onda se nimalo biranim riječima osvrnuo na Beniteza koji ga je vodio u Interu:
 
"Znao sam da će dobiti otkaz. Jedino u čemu sam pogriješio bilo je to što sam mislio da će ga Real Madrid otpustiti pet dana ranije. Možeš biti najbolji trener na svijetu, ali ako nemaš pravu konekciju sa igračima, sve to pada u vodu. Benitez se nikada neće promijeniti. Iste je greške pravio i dok je bio moj trener u Interu. Umjesto da stvori dobar odnos sa Cristianom Ronaldom, on je postao blizak sa Garethom Baleom. U Interu je, naprimjer, od dolaska u klub pričao samo sa Zanettijem, Cambiassom i Cordobom, dok je Chivua potpuno ignorirao". 
 

Pročitajte više