Maze vodeća uoči druge vožnje veleslaloma na SP-u

NAKON nekoliko odgoda zbog magle, organizatori su dali znak za održavanje prvog veleslalomskog laufa skijašica na Svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin njemački Garmisch-Partenkirchen.

U vodstvu se nalazi slovenska skijašica Tina Maze, koja na Kandahar stazi brani srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu 2009. godine. Uz to, Maze je ujedno aktualna veleslalomska olimpijska doprvakinja iz Vancouvera, a današnjim je nastupom samo dokazala kako na velikim natjecanjima izvlači maksimum iz veleslalomskih mogućnosti.

Uoči druge vožnje Maze ima 34 stotinke prednosti u odnosu na drugoplasiranu Talijanku Federicu Brignone, a opet je odlična na ovom prvenstvu bila Austrijanka Elisabeth Görgl koja se nalazi na trećem mjestu sa 71 stotinkom zaostatka. Podsjetimo da je Görgl dosad osvojila dva zlata na prvenstvu, u spustu i superveleslalomu.

Unutar sekunde zaostatka za Maze još se nalaze Marija Riesch (81 stotinka), Manuela Mölgg (94 stotinke), te Kathrin Zettel i Viktorija Rebensburg (po 99 stotinki).

Na utrci su nastupile i dvije hrvatske skijašice, Sofija Novoselić i Teal Palić. Novoselić se smjestila na 48. mjesto sa 6.13 sekundi zaostatka za Maze, dok je Palić 61. s čak 7.68 sekundi slabijim vremenom od najbrže.

 

SP u alpskom skijanju, veleslalom (prva vožnja):

1. Tina Maze (Slo) 1:07.05

2. Fedrica Brignone (Ita) +0.34

3. Elisabeth Görgl (Aut) +0.71

4. Maria Riesch (Njem) +0.81

5. Manuela Mölgg (Ita) +0.94

...

48. Sofija Novoselić (Hrv) +6.13

...

61. Tea Palić (Hrv) +7.68

...

Pročitajte više