McClaren: Još vjerujem da će utakmica protiv Hrvatske biti odlučujuća

IAKO engleska reprezentacija ne ovisi sama o sebi u kvalifikacijama za EURO, izbornik Steve McClaren ipak je optimist.

Za prolaz na Europsko prvenstvo u kvalifikacijskoj E skupini, Englezima bi trebala pobjeda protiv Hrvatske 21. studenog na Wembleyu, te povoljan rasplet na jednoj od druge dvije kvalifikacijske utakmice. Naime, ukoliko Rusija ne osvojili sva tri boda na gostovanju kod Izraela u Tel Avivu, Englezima bi bila dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Hrvatske. Ukoliko bi se, pak, dogodio scenarij koji je napoželjan u hrvatkoj javnosti, da Makedonija svlada izabranike Slavena Bilića u Skopju, a Rusija pritom pobijedi Izrael, Englezima bi za odlazak u Austriju i Švicarsku trebala pobjeda protiv Hrvatske s 2-0, ili s tri gola razlike!

U svakom slučaju, engleski izbornik Steve McClaren je optimist. Nakon što je danas objavio popis od 26 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Austrije u Beču 16.studenog, a potom i dvoboj na Wembleyu protiv Hrvatske pet dana nakon toga, McClaren je, u obraćanju engleskim novinarima, dao naslutiti da se puno više uzda u Izrael nego u Makedoniju kao moguće saveznike Gordog Albiona.

"Moramo se nadati da Izraelci, ponosna nacija i reprezentacija s vrlo dobrim učinkom na domaćem terenu, mogu ostvariti dobar rezultat protiv Rusije. Hrvatska ide u goste u Makedoniji, mislim da to za Hrvate neće biti lagani ispit. U svakom slučaju, vjerujem da će naša utakmica protiv Hrvatska biti odlučujuća za plasman na EURO!"- tvrdi McClaren.

"Moramo biti pozitivni u situaciji kada drugi odlučuju o našoj sudbini, što je prilično razočaravajuće."- priznaje.

O povratku Davida Beckhama u nacionalni sastav kaže: "Nije dugo igrao, ali, budući da nam nedostaju Terry i Ferdinand, Beckhamovo iskustvo će nam itekako puno značiti. Za velike utakmice, a vjerujte mi da će dvoboj protiv Hrvatske biti upravo takav, trebaju vam i veliki igrači. Beckham je jedan od njih. S njegovom ozljedom je sada sve u redu".

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više