McClaren: Neću dopustiti skupini huligana da me izgura s klupe

IZBORNIK engleske reprezentacije Steve McClaren otkrio je kako ni u jednom trenutku nije razmišljao o ostavci, čak ni za vrijeme utakmice s Andorom kad je bio prisiljen trpjeti strahovite uvrijede na svoj račun od strane engleskih navijača.

"Nisam nikad razmišljao o ostavci, čak ni na trenutak. Pa neću valjda dopustiti skupini huligana da me izgura s klupe. Morat će me pod prisilom odvući sa Soho trga, jer ovdje još imam puno posla i ne namjeravam otići dok ne završim što sam počeo. Čak ni zbog najgoreg vrijeđanja nisam ni na sekundu pomislio da bi to mogla biti moja zadnja utakmica na klupi reprezentacije. Ali bilo je igrača koje je ozbiljno uznemirilo stanje na tribinama. Neki su od njih čak razmišljali da ne iziđu na teren u drugom poluvremenu", rekao je McClaren, prenosi Eurosport.

Nakon što Englezi u prvom poluvremenu nisu uspjeli zabiti gol, pa čak ni doći u izglednu priliku, protiv jedne od najslabijih reprezentacija svijeta, brojni su engleski navijači svoje nezadovoljstvo odlučili izraziti uvredama i psovkama na račun McClarena i njegovih izabranika.

"I među igračima je u prvom poluvremenu postojao osjećaj ljutnje, ali također i osjećaj jedinstva. Možda je kritika morala pasti do te najniže moguće razine da bi ujedinila igrače i probudila im želju za pobjedom. Upravo smo iz toga stvorili svoju igru u drugom poluvremenu, u kojem smo svima pokazali za što smo sve sposobni. Osjećam se kao da smo u tom trenutku skrenuli i vratili se na pravi put", govori McClaren.

Ali, kako u svakom zlu ima i nešto dobro, McClaren smatra da ga je ova situacija samo dodatno ojačala i pripremila za sve ono što ga još očekuje.

"Ne vjerujem da ću ikad više morati otrpjeti takvo verbalno zlostavljanje. Ali kad sad promatram to iskustvo, osjećam se kao da sam iz njega izašao jači", kaže McClaren.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više