Medveščak hrabro pao kod KAC-a: "Još uvijek vjerujemo u čudo"

MEDVEŠČAK je u četvrtfinalu EBEL-a poražen kod KAC-a 7:5. Austrijanci su tako u seriji poveli 3:0 i stigli na korak do polufinala. Medvjedi su unatoč porazu pokazali da se nikada ne predaju. KAC je imao 4:1, Medveščak se uspio vratiti, no nakon toga su umor i dva sumnjiva isključenja odlučili utakmicu.

Krenulo je žustro na obje strane, ali su gosti poveli. U 15. minuti Sertich nije dobro reagirao, Kalt se prošetao do Kristanova gola i zakucao pločicu u gornji kut. Samo dvije minute kasnije KAC je imao 2:0. Scofield je povukao, Sandrock ga nije uspio zaustaviti i napadač KAC-a je ponovo matirao Kristana. Kod oba gola braniči Medveščaka su se nepotrebno povlačili. Da na pauzi između trećina ne bude sve tako crno pobrinuo se Borna Rendulić koji pogađa iz drugog pokušaja nakon gužve pred golom Chioda.

Medveščak je u crnu seriju upao u drugoj trećini. U 24. minuti Scofield je tukao, pločica se od Guidarellijeve noge odbila do Fureya koji koristi novu grešku medvjeđe obrane. Nakon toga Schuller pogađa za 4:1. Mirisalo je na katastrofu, ali su Medvjedi još lani protiv Graza pokazali da se ne predaju lako.

Medveščak u 53. minuti imao 4:4

Zadnjih 20 minuta Sertich je sjajno otvorio, opalio je iz daljine i pločica je kroz gužvu ispred Chiodova gola pronašla put do mreže. Zatim Hećimović sjajnim udarcem para mrežu i Medvjedi su stigli na minus jedan. Nakon toga su još stisnuli KAC kojem je "voda došla do ušiju" i grčevito se branio. Dva isključenja zaredom Prpica malo su usporila Medveščak, ali u 53. minuti Hećimović baca u delirij 50-ak hrvatskih navijača koji su potekli do Klagenfurta. Hećimović je reprizirao prethodni gol i pogodio iz iste pozicije. Nije mogao izabrati bolji trenutak da se izvuče iz crne serije i počne zabijati.


Nakon toga su uslijedila isključenja Kinasewicha i Guidarellija pa je Medveščak je ostao s dva igrača manje. Obrana nije uspjela izdržati u igri pet na tri i Shantz pogađa za novo vodstvo. Minutu kasnije Hager je matirao Kristana za 6:4.

Tračak nade vraća Sandrock golom minutu prije kraja. Medvjedi su nakon toga krenuli po izjednačenje, Kristan je povučen s gola i šest igrača je krenulo u napad. No, Scofiled krade jednu pločicu i na prazan gol pogađa za konačnih 7:5 i ogromnu prednost KAC-a u četvrtfinalu.

"Vjerujemo u čudo"

"Ključ utakmice bila je situacija kad smo ostali bez dva igrača kod 4:4. Sudac je olako isključio našu dvojicu. U takvim situacijama to se ne sudi. U prve dvije trećine bili smo preblizu Kristana, tek smo se onda odmakli od našeg gola i počeli igrati. Nažalost, prekasno"; rekao je trener Doug Bradley.

Bradley unatoč 0:3 nije izgubio nadu.

"Sada nam treba čudo. Vjerujem u čudo jer sam Amerikanac. Znam puno slučajeva kad su momčadi slavile nakon što su bile tri utakmice u zaostatku", kaže trener.

Hećimović je zabio dva gola, ali nije bilo dovoljno.

"Neće nam biti lako zaspati večeras. U napadu smo bili jako dobri, ali izgubili smo zbog katastrofalnih grešaka u obrani. Ne smijemo se predati i moramo vjerovati da će doći do odlučujuće sedme utakmice. Moramo pobijediti u sljedećoj utakmici zbog naših navijača", rekao je Hećimović.

Pročitajte više