LIGE PETICE

Messi 900 dana nije zabio Realu. Sutra igra svoj zadnji El Clasico u Barceloni

Foto: Gulliver / Getty Images

BARCELONA i REAL sutra od 16 sati na Camp Nouu igraju prvi ovosezonski superderbi. Jedan njegov sudionik bit će pod posebnim povećalom.

Messi gotovo sigurno igra zadnji prvenstveni El Clasico u svom drugom domu

Lionelu Messiju bi njegov 44. El Clasico mogao biti zadnji u Barceloni. U zadnjoj je sezoni ugovora s Barcelonom, s čijom upravom je u otvorenom ratu i u kojoj je nakon nedavno završenog prijelaznog roka ostao samo zato što nitko nije mogao platiti 700 milijuna eura.

Toliko je njegova odštetna klauzula iznosila prošlog ljeta, ali idućeg će ga se moći dovesti bez odštete. Messijev odlazak iz Barcelone čini se izvjesnim i neminovnim. Jedino što navijačima Barcelone daje nadu da bi mogao ostati je promjena uprave u Barceloni. Točnije, da do tada uspije inicijativa da omraženi predsjednik Josep Maria Bartomeu odstupi. 

Realu je zabio 26 golova, ali posljednji prije 900 dana

Što se tiče sutrašnje utakmice, barcelonisti se uzdaju da će Messi biti posebno nadahnut iz nekoliko razloga: osim navedenog, kojeg potiskuju, preostali su da on tradicionalno odlično igra najveći derbi, zatim da već predugo posti protiv Reala.

Klubu kojem je do sada zabio 26 golova, posljednji put je to napravio 6. svibnja 2018., kada je na Camp Nouu u 52. minuti donio domaćinu prednost 2:1. Od tada je prošlo 900 dana i šest El Clasica. Messi je igrao njih pet, ali u 440 minuta protiv Reala nijednom nije postigao gol.  

Trener Ronald Koeman izaziva ga da to konačno napravi sutra. Prije utakmice protiv Ferencvaroša u Ligi prvaka izjavio je da najbolji igrač Barcelone ove sezone ne igra dobro. Uostalom, jedina dva gola zabio je iz penala. Doduše, onaj protiv Ferencvaroša izborio je sam nakon što je u sjajnoj akciji nanizao tri suparnika.  

Prekidom posta mogao bi dovesti Real do pucanja

Konačno, zadnji, ali nikako najmanje važan razlog zbog kojeg bi Messi mogao biti posebno inspiriran da njegov post protiv Reala ne prijeđe tisuću dana je što bi golom mogao pridonijeti da velika kriza najvećeg rivala izmakne kontroli.

Realu bi naime poraz kod Barcelone bio treći uzastopni ove sezone. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više