Messi najbolji igrač klupskog SP-a, Barcelona posvetila naslov Davidu Villi

BARCELONA je na impozantan način osvojila drugi u povijesti naslov pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva. Ove su nedjelje u japanskoj Yokohami bili bolji od brazilskog Santosa sa 4:0.

Nikakve dvojbe nije bilo u ovoj utakmici tko je bolji i tko će uzeti naslov pobjednika, a priča je zapravo završena već nakon prvih 45 minuta kada je prednost Barcelone bila 3-0. Inače, najbolji igrač utakmice je bio argentinski as Lionel Messi koji je utakmicu završio sa dva pogotka i jednom asistencijom, a sasvim logično je nakon svega proglašen za najboljeg igrača turnira. U tom je izboru drugo mjesto pripalo njegovom suigraču Xaviju, dok je treći bio Brazilac Neymar iz Santosa.

Kako su i najavljivali igrači Barcelone prije samog finala, ovu finalnu pobjedu su posvetili ponajprije Davidu Villi koji je tijekom turnira zadobio tešku ozljedu (slomljena tibija lijeve potkoljenice) koja će ga na nekoliko mjeseci odvojiti od nogometnih travnjaka.

"Ovo je pobjeda za sve one koji nisu s nama ovdje zbog ozljede. Pritom mislim i na Davida Villu i na Ibrahima Afellayja i sve one koji ugrađuju sebe u Barcelonu da ovako dobro izgleda na travnjaku", rekao je kapetan katalonske momčadi Carles Puyol i dodao:

"Prije utakmice smo se s pravom bojali Neymara i ostalih igrača Santosa, ali mislim da smo odradili sjajnu pripremu za meč. Potpuno smo ih zaustavili i kako je utakmica prolazila shvatili smo da sve držimo u svojim rukama. Bili smo na razini."

Guardiola: Igrali smo poput umjetnika

Trener sada i službeno najbolje nogometne momčadi svijeta, Josep Guardiola, bio je iznimno zadovoljan pobjedom svoje Barcelone u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (4:0) protiv brazilskog Santosa.

Katalonci su lakoćom stigli do naslova najbolje momčadi svijeta protiv Santosa, a trener Guardiola je svoje igrače nazvao umjetnicima nakon još jedne savršene predstave.

"Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Igrali smo poput velikih umjetnika. Moji igrači su odigrali sve što su zamislili a i rezultat je na kraju to pokazao. Messi je odigrao savršeno", rekao je Guardiola nakon velike pobjede.

"Međutim, još uvijek imamo prostora i moramo dodatno napredovat. Sad se vraćamo natrag u Kataloniju gdje ćemo pokušati nastaviti pobjeđivati. Zaista sam sretan i velika mi je čast što sam trener ovim momcima", zaključio je trener Barcelone.

Neymar: Barcelona nas je podučila nogometu

S druge strane Neymar je priznao da je Barcelona u ovom trenutku ipak puno bolja od njih, ali da su danas on i njegovi suigrači imali štošta za naučiti.

"Ovo što smo danas doživjeli ćemo prihvatiti kao lekciju. Danas nas je Barcelona podučavala kako se igra nogomet", rekao je najbolji mladi nogometaš svijeta Neymar.

Pročitajte više