VIDEO Messi se pojavio na sudu zbog utaje poreza, navijači mu vikali: "Odjebi, igraj za Panamu"

Foto: Hina

SEZONA je za neke nogometaše završila, ali ne i za Lionela Messija kojeg čeka vrlo teška pravna bitka. Argentinski reprezentativac i član Barcelone u četvrtak se pojavio na sudu zbog optužbe da je zajedno s ocem utajio porez te da je time oštetio španjolsku riznicu za više od 4 milijuna eura u periodu između 2007. i 2009. godine.

U optužnici stoji kako je Messijev otac Jorge osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode. Tužiteljstvo za obojicu traži novčanu, ali i kaznu zatvora u trajanju od 22 mjeseca.

"Messi nikada nije čitao svoje ugovore"



Messi je još prošle godine poručio kako se on nikada nije bavio svojim financijama, jer je on "samo nogometaš", a to je ujedno i strategija njegovih odvjetnika koji su na sudu izašli s obranom: "Messi nikada u životu nije ni pročitao, ni analizirao svoje ugovore".

Argentinca je po dolasku na sud dočekala gnjevna masa. Pojedinci su vikali "lopove", a jedan je od navijača zagrmio: "odjebi, odi igrati za Panamu".

Pročitajte više