Michael Phelps u Las Vegasu se sprema za Svjetsko prvenstvo u pokeru

PRIJE mjesec i pol dana Michael Phelps, osam puta zlatni olimpijski plivač u Pekingu, pojma nije imao što je mala skala u boji ili 3+2. Sada se sprema na Svjetsko prvenstvo u pokeru.

Plivački šampion iz Baltimorea, svjetski rekorder s 14 osvojenih olimpijskih zlatnih medalja, proteklih je šest tjedana u Las Vegasu otkrivao tajne pokeraške igre.

Informacije iz tvornice zabave u Nevadi govore da se za zelenim stolom ubrzo počeo snalaziti kao u bazenu, te je prošlog vikenda izborio finale jednoga od turnira u Vegasu (Caesars Palace Poker Classic). Nastavi li ovim tempom progresije, Phelps bi čak mogao pokušati izboriti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u istom gradu.

Američki se 23-godišnji plivač tako priključio čitavom nizu sportaša koji obožavaju ovu uzbudljivu kartašku igru. Tenisači Jevgenij Kafeljnikov, Sergi Bruguera i Boris Becker, nogometaši Tony Cascarino, Tomas Brolin, Teddy Sheringham, Wayne Rooney, Thomas Brdaric i Winston Bogarde, košarkaši Gilbert Arenas i Berni Rodriguez, kao i skijaš Alberto Tomba, samo su neki od sportskih superstarova koje je osvojio poker.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više