OVO JE TEK POČETAK Hrvatska heroina poslala snažnu poruku teniskom svijetu

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON poraza u polufinalu Australian Opena, Mirjana Lučić-Baroni (34) nije bila tužna. Motivirana čeka iduće mečeve, sretna što više neće morati igrati zamorne kvalifikacije. Mikica je na novom početku. Smijala se kao djevojčica.

"Serena je igrala fantastično. Servirala je nevjerojatno dobro, a kad tako igra onda je protiv nje jako teško igrati. Ne tražim i nemam nikakve isprike. Stvarno sam se trudila, ne znam kako je to uopće izgledalo, ali bilo je brzo gotovo. Pokušavala sam se vratiti, ali nije išlo. Protiv Serene ne smiješ ni  trenutka uzmaknuti, ne možeš si dopustiti da nisi na svojem maksimumu. Jednostavno, bila je predobra", nahvalila je Mikica svoju protivnicu.

"Dosta sam se emotivno potrošila nakon četvrtfinala protiv Pliškove. Mislim, igrala sam deset mečeva u ova dva tjedna. To je ludo, ne sjećam se kad sam zadnji put igrala toliko tenisa. Nisam imala dana odmora i to se osjetilo. Teško mi je bilo liječiti tu nogu svakog dana, ali ne, uopće ne tražim isprike. Ničega se ne sramim", rekla je Lučić-Baroni, koja će u ponedjeljak ostvariti renking karijere koji je dosad bio 32. mjesto.

"Ma, ne znam kako bih to opisala... To je totalno ludilo. Pa tko je mogao misliti da ću s 34 godine to ostvariti. To je stvarno, onako, suludo. Ali, užasno je zabavno", kaže Mirjana.

Kako je turnir odmicao, Mirjana je privlačila sve više pozornosti i pridobivala sve više navijača na svoju stranu. Stizale su stotine poruka podrške, pohvale pa čak i divljenja.

"Ja sam stvarno skromna i nisam na ovo navikla, nevjerojatno. Toliko mi se prijatelja javilo, toliko igračica protiv kojih sam prije igrala, toliko ljudi mi je dalo snagu. Svaka osoba koju poznajem mi je rekla da sam je rasplakala. Osjetila sam tu podršku, osjećala sam se kao da je cijeli svijet uz mene. To mi je ispunilo srce golemom srećom", otkrila je Lučić-Baroni.

Ulaskom u 30 najboljih tenisačica svijeta otvorit će joj se vrata brojnih turnira, sezona bi mogla biti puno napornija nego što je očekivala.

"Hvala bogu, više neću morati igrati kvalifikacije. Sezona je počela kao iz snova. Prepuna sam motvacije i, iskreno, jedva čekam sljedeće mečeve. Odmorit ću se nekoliko dana i onda počinjem trenirati. Želim uživati u ovom uspjehu i na njemu graditi još nešto veće. Imam 34 godine, ali osjećam da pripadam ovdje, na ovu razinu. Uvijek sam govorila da imam to u sebi, ali riječi ništa ne znače dok ih ne pretvoriš u djela. To sam uspjela", rekla je Mikica i dodala kako nikada neće zaboraviti trenutak kad je Čehinja Pliškova u polufinalu poslala forhend u mrežu, a nju u polufinale Australian Opena.

U finalu će igrati Venus (36) i Serena Williams (35), koja lovi rekordni 23. Grand slam u karijeri. Kako Mirjana vidi finale?

"Hoćete mi vjerovati ako vam kažem da me ni najmanje nije briga. Nadam se da to nije krivo zvučalo. Bit ću na letu kući, moram se odmoriti, vidjeti obitelj. Ne, neću gledati finale, no sigurna sam da će biti sjajno. Stvarno mi je drago za njih dvije, to što su one napravile u tenisu je nešto fascinantno. I sad su opet u finalu nakon toliko godina, njih dvije. Predivno", zaključila je Mikica.

Pročitajte više