Miočić najavio okršaj s Arlovskim: Stiglo je moje vrijeme

Foto: Fightsite

NOĆ sa subote na nedjelju donijet će nam UFC 195, borbu za naslov u velter kategoriji, ali i novi nastup Stipe Miočića. Priredbom u Las Vegasu najjača MMA promocija otvorit će 2016. godinu, a američki Hrvat će se na njoj susresti s veteranom i bivšim prvakom Andreijom Arlovskim. Susret UFC-ovih teškaša će najvjerojatnije odrediti idućeg izazivača za boljeg iz okršaja između Fabricija Werduma i Caina Velasqueza. Za Miočića sumnje nema te je on uvjeren kako će večeras oktogon napustiti uzdignute ruke.

Vjerovao je Miočić kako će mu demoliranje Marka Hunta, u svibnju prošle godine, biti dovoljno za napad na titulu, ali se neugodno iznenadio kada je iz UFC-a dobio upute da, prije svega, mora poraditi na svojoj popularnosti. Tako je Stipi, umjesto napada na elitni pojas, dodijeljen Ben Rothwell, borac s kojim se trebao susresti prije nekoliko mjeseci, no taj je nastup odgodila Stipina ozljeda.

U međuvremenu se otvara nova opcija i Miočić za idućeg protivnika dobiva Andreija Arlovskog, bjeloruskog veterana koji je još u 2005. godini oko struka nosio prestižni pojas. S obzirom na stanje na ljestvici, možemo reći kako je ova borba puno logičnija od one s “Big Benom”. Osim što su Arlovski i Miočić rangirani kao drugi i treći, njih su se dvojica, u trenucima dogovaranja ovog meča, smatrali kao najizglednije opcije za idućeg izazivača.

Nakon problema s letom i kasnijeg dolaska u Las Vegas, Stipe je odvojio nešto vremena i u ekskluzivnom intervjuu za Fight Site progovorio o svom idućem protivniku, konkurenciji, ali i o aktualnoj situaciji u teškoj kategoriji.

Kako su protekle pripreme za borbu s Andreijom Arlovskim?

“Kamp koji sam odradio je bio odličan. Ostao sam zdrav te sam imao odlične trening partnere koji su mi pomogli da se pripremim za ovu borbu.”

Što mislite o Arlovskom kao Vašem idućem protivniku i kako će se odvijati stvari u oktogonu?

“Teško je predviđati tijek borbe, ali sam uvjeren da će na kraju moja ruka biti uzdignuta. Andrei je jedan od najboljih boraca svih vremena i bivši je svjetski pravak, ali ovo je moje vrijeme.”

Nakon posljednje Overeemove izvedbe, dio MMA fanova smatra kako bi on trebao biti idući izazivač. Vjerujete li da, u slučaju pobjede nad Arlovskim, to zaslužujete više od njega?

“Znam da to zaslužujem, a zna i UFC. Rangiran sam iznad njega, svladao sam bolju konkurenciju, a i bolji sam borac. On je u dobroj seriji, ali je imao svoje prilike. Ovo je moje vrijeme.”

Prije više od četiri godine borili ste se protiv Joeyja Beltrana u Vašem debiju za UFC. Koja je najveća razlika između tog Stipe i Stipe kojeg gledamo ovih dana?

“Danas sam u svim segmentima puno bolji borac te sam nastupima u oktogonu skupio dosta iskustva.”

Kako prognozirate revanš između Velasqueza i Werduma? Koji bi Vam borac od njih dvojice više odgovarao?

“Meni je svejedno tko će pobijediti i s kime ću se boriti za titulu. Obojica su sjajni borci i bolji će pobijediti kada se nađu u oktogonu. Bit ću spreman i za jednog i za drugog.”

Podsjetimo, nakon UFC on Fox 17 priredbe, na kojoj je Alistair Overeem svladao Juniora Dos Santosa, je došlo do promjena na ljestvici izazivača. Sasvim očekivano, “The Reem” je napredovao na ljestvici te se smjestio na petoj poziciji, odmah iza poraženog Brazilca. Ipak, ono što nas je najviše iznenadilo je pomak koji je ostvario Andrei Arlovski koji je, iz nama nepoznatih razloga, preskočio Stipu i smjestio se na drugom mjestu, odmah iza Caina Velasqueza. Za novonastalu situaciju smo tražili Miočićev komentar.

“Nisam siguran kako funkcionira ta ljestvica, ali vjerujem da je određuju mediji te mogu reći kako me više ništa ne iznenađuje. Andrei je bivši prvak i ovdje je puno duže od mene. U ovom je trenutku popularniji i možda je to ključni faktor za medije, ali to zapravo i nije važno, nas dvojica ćemo se večeras susresti te će svi vidjeti tko je bolji i tko ovo više zaslužuje.”

Koja je Vaša najveća prednost u odnosu na ostale borce iz vrha teške kategorije, ključni faktori za osvajanje UFC-ovog pojasa?

“Moja radna etika, volja za pobjeđivanjem i način treniranja.”

Imate li neku poruku za Vaše navijače u Hrvatskoj, kada ćete nas ponovno posjetiti?

“Hvala vam na podršci u kojoj uživam! Nadam se da ćemo se uskoro opet vidjeti."

Pročitajte više