UFC

Miočić se uskoro ponovno bori za pojas? Tri su kandidata, nijedan nije Ngannou

Foto: Profimedia

PROŠLO je već godinu dana otkako se Stipe Miočić posljednji put borio. Američki borac hrvatskog podrijetla izgubio je pojas prvaka teške kategorije UFC-a od Francisa Ngannoua nokautom u drugoj rundi. Otad se špekuliralo kako Miočić možda više nikad neće ući u UFC-ov oktogon, ali posljednje vijesti govore u prilog njegovom povratku.

UFC bi mogao organizirati borbu za privremenog teškaškog prvaka

Naime, trenutni prvak Ngannou operirao je koljeno i sad mu slijedi duga pauza. "Hvala liječnicima. Nema štete na meniskusu, ali morali su rekonstruirati prednje križne ligamente", napisao je francusko-kamerunski nokauter na Instagramu. Prema nekim procjenama, Ngannou bi zbog ovog mogao propustiti čak devet mjeseci borbe.

Naravno, to je predugačak period za UFC koji ne želi kategoriju imati blokiranom toliko dugo. Zato se sve glasnije spominje mogućnost da organiziraju borbu za privremenog prvaka. Riječ je o uobičajenoj praksi kada prvak iz nekog razloga ne može braniti pojas, a obično se nakon toga organizira i borba između privremenog prvaka i "pravog" prvaka.

Pet imena koja bi mogla dobiti prestižnu šansu

''Ako Ngannou bude izbivao 9 mjeseci, to bi bio razmak od godine dana između njegove zadnje borbe. U tom slučaju, a znat ćemo vjerojatno do kraja tjedna, organizirat ćemo borbu za privremenog prvaka", rekao je predsjednik organizacije Dana White.

Naravno, Miočić je kao trećerangirani teškaš jedan od glavnih favorita da dobije šansu. U sportskom smislu, najbolje bi bilo upariti njega i Cyrila Ganea, donedavnog privremenog prvaka. Međutim, neki borilački mediji spominju i sjajnog Taija Tuivasu ili Toma Aspinalla.

Moguće je da će UFC organizirati i superfight te konačno dati Jonu Jonesu, jednom od najboljih boraca u povijesti, šansu u teškoj kategoriji. Jonesov i Miočićev kamp su u prošlosti nekoliko puta izrazili interes za međusobnu borbu.

Pročitajte više