Mlada nada hrvatskog MMA-a potpisala za najjaču žensku borilačku promociju svijeta

Foto: Adriana Vukovic/Twitter

MLADA nada hrvatskog MMA-a Adriana Vuković potpisala je svoj prvi profesionalni ugovor s Invicta FC-om, najjačom svjetskom ženskom borilačkom promocijom.

20-godišnja Đakovčanka već godinama ostvaruje zapažene rezultate na međunarodnoj sceni pa je tako dobila priliku raditi s proslavljenim trenerom Firasom Zahabijem, ali i UFC-ovom legendom Georgesom St-Pierreom.

Vuković trenira kod Zahabija u kanadskom Tristar Gymu, a s trenerom se pojavila i na potpisu ugovora. Zanimljivo, Adrianu zastupa Jim Walter koji brine i o karijeri Stipe Miočića.

Adriana Vuković se nakon potpisa ugovora obratila fanovima porukom na Facebooku.

"Hvala Firasu Zahabiju i menadžeru Stipe Miočića"

"Iako je ovdje noć... ali tko može spavati, kada se ugovori potpisuju. Evo ga, došao je i taj trenutak - prije nekoliko sati potpisala sam svoj prvi profesionalni ugovor za američku MMA organizaciju Invicta FC. Put nije bio lagan, a sada će biti još i teži... U ovom sportu nema slabih djevojaka i sve one ulaze u oktogon s jednim ciljem - da te poraze. Unatoč tome, ja njih želim samo pobijediti. Kako god bilo, neka bude Božja volja...

Hvala mom treneru Firasu Zahabiu (na fotki) koji je vjerovao u mene od moje 14. godine. Hvala i predsjednici Invicte Shannon Knapp koja je također vjerovala u mene i pružila mi ovu priliku.


Ima još puno ljudi kojima bih se željela zahvaliti, no vjerujem da bih ih dugo nabrajala. No svakako želim spomenuti moje dosadašnje trenere Blaženka Krčeka i Damira Matijevića (judo), Zlatka Klarića (grappling/MMA), Danijela Šimundića (tajlandski boks), Damira Lepošu (boks), Nikolu Švalja (boks), Leonarda Pijetraja (boks) i Željka Vukovića (šećer na kraju Brazilian Jiu-Jitsu/Grappling/MMA) te Bernarda Bana, prvog koji je vidio da bi to moglo ovako završiti :). Hvala i svim mojim sparing partnerima i partnericama - nadam se i budućoj suradnji.

Naravno, ponajviše hvala mojoj obitelji na najvećoj potpori. Tata je ipak odradio najveći posao oko svega ovoga.

I na posljetku, hvala i Jimu Walteru, mom manageru koji dalje preuzima stvari u svoje ruke. Btw, on je i manager našeg Stipe Miočića. Prvi pro fight bit će 4. svibnja ove godine u USA (trebao je biti 24. ožujka, ali zbog ishođenja sportske USA vize, tehnički bi bilo knap). Hvala vam svima na potpori i što vjerujete u mene... vjerujem i ja u sebe!!!

"Nikad neće daleko stići onaj koji ne zna kamo ide." (Goethe)", napisala je mlada hrvatska borkinja.

Na ovom uspjehu čestitao joj je i legendarni hrvatsko-američki borac Pat Miletich.


U Invicti bi trebala debitirati 4. svibnja na priredbi u SAD-u, ali još se ne zna tko će joj biti prva protivnica.

Invicta Fighting Championships je najjača ženska borilačka promocija na svijetu, a u njoj su slavu stekle i neke današnje zvijezde UFC-a poput Cristiane Cyborg Justino i Michelle Waterson.

 

 

Pročitajte više