Mladost 22 sekunde prije kraja izborila pobjedu protiv Primorja, Jug uzeo bod u Crnoj Gori

VATERPOLISTI Juga CO odigrali su neodlučeno 7:7 u gostima kod Jadrana iz Herceg Novog, u dvoboju 4. kola četvrtfinalne skupine A Eurolige.

Dubrovčani su nakon dvije četvrtine u Igalu zaostajali dva pogotka (5:3), ali su na kraju ipak izvukli bod i to zgoditkom Andre Bušlje iz daljine 26 sekundi prije kraja utakmice za konačnih 7:7. Isti je igrač u posljednjem napadu domaćina zaradio isključenje, ali momčad koju vodi hrvatski trener Ivica Tucak to nije znala iskoristiti. Istina, bivši hrvatski reprezentativac Danijel Premuš je čak i postigao pogodak za Jadran, ali suci su ga poništili jer je udarac izveden unutar pet metara.

Bušlje je bio trostruki strijelac za Jug, dok su po pogodak postigli Sandro Sukno, Lukas Seman, Pavo Marković i Nikša Dobud. Vladimir Gojković je s tri gola bio najefikasniji kod domaćina.

U drugoj utakmici skupine Partizan je kao gost svladao Budvu s 8:5 i pobjegao Jugu na pet bodova prednosti nakon četiri kola. Ipak, momčad Elvisa Fatovića se bodom približila plasmanu na Final Four, svome sedmom uzastopnom.

Mladost teško do pobjede protiv Primorja: "Ostali smo u igri, čekamo kiks Primorja"

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su u Zagrebu riječko Primorje sa 10:9 (1:2, 4:2, 1:2, 4:3) u  četvrtfinalnoj B skupini Eurolige.

Mladost je u ogledu protiv kluba s kojim se sastala već četvrti puta u zadnja dva tjedna, a u subotu će i peti puta u uzvratu polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, teškom mukom ostvarila osnovni cilj, a to je pobjeda kojom su Zagrepčani ostali u utrci za plasman na Final Four u Rimu. No, nije ostvarila i drugu želju, a to je pobjeda s više od dva razlike, ili barem dva razlike. Naime, Primorje je u Rijeci bilo bolje s 8:6. Sada i Mladost i Primorje imaju po 6 bodova. Budu li i jedni i drugi na kraju imali jednak broj bodova, na završni turnir će Primorje zbog boljeg međusobnog omjera.

Riječni su, nošeni podrškom velikog broja svojih navijača na tribinama bazena na Savi, mogli riješiti plasman na završni turnir već u ovoj utakmici. Naime, u zadnjoj četvrtini su vodili s 8:7 i 9:8, ali je Mladost uspjela okrenuti utakmicu u svoju korist. Pobjednički gol zabila je 22 sekunde prije kraja utakmice s igračem više.

"Ostali smo u igri, čestitam svojim igračima na iznimno važnoj pobjedi. Vrijedna je ovo pobjeda, čekamo kiks Primorja i nadamo se najboljem", rekao je trener Mladosti Emil Nikolić.

Petar Muslim, Vanja Udovičić i Boris Letica bili su najefikasniji u Mladosti sa po dva gola. U riječkoj momčadi je tri pogotka postigao Xavier Garcia.

  

Vaterpolska Euroliga, 4. kolo četvrtfinalnih skupina:

skupina A:

Jadran HN – Jug CO 7-7 (4-2, 1-1, 1-2, 1-2)

Budva – Partizan 5-8

Redoslijed: 1. Partizan 12, 2. Jug CO 7, 3. Budva 3, 4. Jadran HN 1

 

skupina B:

Mladost – Primorje 10-9 (1-2, 4-2, 1-2, 4-3)

Vasas – Pro Recco (20.00)

Redoslijed: 1. Pro Recco 9 (-1), 2. Primorje 6, 3. Mladost 6, 4. Vasas 0 (-1)

Pročitajte više