Modrić je iz Dinama trebao prijeći u Ajax, ali sve je propalo zbog Arsenala

Foto: Guliver Image/Getty Images

UOČI prvog susreta osmine finala Lige prvaka između Ajaxa i Reala iz Madrida, Španjolci su se prisjetili poveznice između amsterdamskog kluba i Luke Modrića.

Španjolski dnevnik AS je objavio priču prema kojoj je osvajač Zlatne lopte prije 12 godina bio nadomak potpisa za Ajax. Sjetit će se najveći navijači Dinama te 2007. godine i jednu od najvećih Dinamovih pobjeda u posljednjem desetljeću. Zbila se upravo na Amsterdam Areni na kojoj večeras Luka gostuje s Realom, a bilo je to u uzvratnoj utakmici prvog kola Kupa UEFA, a nakon 0:1 poraza u Zagrebu. Pred 40 tisuća gledatelja, deklasiran je slavni nizozemski klub i izboren plasman u Ligu UEFA.

Uz dva pogotka Marija Mandžukića, tu večer u strijelce se upisao i Luka Modrić i to iz penala u 33. minuti utakmice za vodstvo Modrih na Amsterdam Areni.

Piše madridski dnevnik da je tadašnji sportski direktor Ajaxa Martin van Geel već bio otputovao u Hrvatsku kako bi zaključio transfer darovitog veznjaka kojeg su tada u Nizozemskoj prozvali “malim Johanom Cruyffom”.

Međutim, posao je propao u “pet do 12”, a krivac za to bio je - Arsenal.

Dinamo je tada prodao Eduarda da Silvu londonskom klubu za 17 milijuna eura i tim transferom si otvorio manevar za kvalitetnije pregovore po pitanju Modrićeve prodaje, piše AS.

Sudbina je ipak htjela da Luka završi u sjevernom dijelu Londona, ali u redovima omraženog Arsenalova rivala, Tottenham Hotspuru.

Uoči utakmice Ajaxa i Reala, bivši hrvatski reprezentativac Joey Didulica za časopis Panorama prisjetio se pozadinske priče u vezi Ajaxovog interesa za Luku Modrića.

“Imao je silnu želju naučiti što više o klubu”, rekao je Didulica o hrvatskom kapetanu, pa dodao:

“Ajax ga je htio i Modrić je bio spreman napustiti Dinamo, ali se to nikad nije dogodilo.”

Sjajna Modrićeva predstava protiv Ajaxa te 2007. godine, kao i niz drugih u dresu Modrih oduševila je Nizozemce, ali je Modrić na kraju završio u Tottenhamu za 21 milijun eura prije nego što je došao u Madrid i potpisao za Real, završavaju tekst Španjolci.

Pročitajte više