Modrić je u središtu Realove galaksije: Sve te silne zvijezde okreću se oko njega

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRESTRAŠENI Manchester City nije bio dorastao protivnik Real Madridu u polufinalu Lige prvaka, ali mnogo iskusniji kraljevski klub nije dominirao onako kako se od njega očekivalo u dvije utakmice. Gotovo sve Realove zvijezde bile su blijede u 180 minuta protiv Cityja, izuzev Luke Modrića...

Sinoć je imao 88 posto točnih dodavanja

Cristiano Ronaldo propustio je prvi ogled s Cityjem zbog ozljede, a u uzvratu bio je nevidljiv, Karim Benzema odigrao je tek mršavih 45 minuta, a James Rodriguez minute koje je dobio nije iskoristio najbolje. Gareth Bale zabio je jedini gol u dva susreta, ali čak i on bio je loš. Ali Zidane nije strahovao za plasman u finale niti trenutka baš zbog Luke Modrića, koji je mirno upravljao tempom utakmice točno odigravši čak 88 posto svojih dodavanja. Zahvaljujući njegovoj mirnoći BBC će vidjeti Milano.



Hrvatski veznjak vjerojatno je drugi najbolji Zidaneov čovjek kako se sezona bliži kraju, ispred njega jedino je golman Keylor Navas, ali protiv Cityja ključan je bio upravo Modrić, klizio je terenom, a sve izazove koje su pred njega stavili igrači Manchester Cityja riješio je lakoćom.

Tri puta ušao je u duel i sva tri puta izašao kao pobjednik

Cityjev blok jednostavno nije ga mogao zauzdati sinoć, tri puta ulazio je u duele i iz sva tri izašao je kao pobjednik, a taj statistički podatak najbolje prikazuje kako su se gosti iz Engleske osjećali protiv njega. Nisu mu se mogli ni približiti, a na trenutke se činilo kako se ni ne trude osobito, kao da su i sami prihvatili da ovakvom Modriću ne mogu ništa.

I što je najbitnije, nije imao baš nikakvu pomoć svojih suigrača, sve lopte prema njemu bile su preblage ili prečvrste i dobivao ih je u teškim pozicijama, a kad bi ih uspio primiriti te se okrenuo prema naprijed i podigao glavu, nije imao kome dodati. U rijetkim trenutcima kad nekog uspio poslužiti, suigrači jednostavno nisu znali što učiniti. Primjerice, u 67. minuti pronašao je Garetha Balea 40-metarskom dijagonalom, ali velški napadač nije uspio ni primirit loptu i dobra prilika otišla je u nepovrat.



Bio je klasa iznad svih na terenu


Modrić je sinoć jednostavno bio klasu iznad ostalih igrača na terenu, a tako je veći dio sezone, uz izuzetak Keylora Navasa i Cristiana Ronalda, koji svojim partijama praktički vuku Real Madrid na oba fronta, u prvenstvu i Ligi prvaka. U njima dvojici Modrić ima jedine prave konkurente za nagradu najboljeg Realovog igrača na koncu sezone.

Luka je za Realovu momčad dirigent u punom smislu te riječi, kad njega nema na terenu "kraljevski orkestar" svira falš, a čim hrvatski veznjak uzme dirigentsku palicu, njihova igra postane harmonična. Kad braniči ne znaju što bi s loptom, Modrić se pojavi i ponudi im se, a kad napadačima treba asistencija za gol, sve što moraju napraviti jest - pogledati prema Modriću.

Sve Realove zvijezde vrte se oko njega

On je Realu sve, a to najbolje dokazuje 70. minuta sinoćnje utakmice, jedina prava gostujuća prilika pripala je Sergiju Agueru, ali baš kad se Argentinac spremao opaliti prema golu, pojavio se Luka Modrić i oduzeo mu loptu. Već u idućoj akciji hitao je u kontru, a zaustavljen je tek Fernandinhovim prekršajem.

Od svog šesnaesterca do suparničkog, Real Madrid ove sezone igra na Modrićev pogon, u središtu je "kraljevske galaksije", a sve te silne zvijezde okreću se oko njega...

Pročitajte više