Modrić najbolje ocijenjeni igrač u engleskim medijima: "Mod deserved to rock"

ENGLESKI mediji složni su u ocjeni da je hrvatska nogometna reprezentacija bila bolja od Turaka u četvrtfinalu Eura, te da je dalje prošla sretnija, a ne bolja momčad.

Tako je igrač utakmice utakmice prema Sunu asistent za vodeći pogodak Hrvatske, Luka Modrić, s ocjenom 9, dok su svi hrvatski igrači puno bolje ocijenjeni nego turski. Najviše ocijenjeni turski igrači zaradili su sedmice (Zan, Balta, Rüstu, Sarioglu, Topal i Ašik), dok je za usporedbu čak devet Hrvata ocijenjeno sedmicama. Rakitić je uz Modrića najbolje ocijenjen i zaradio je osmicu.

The Sun donosi i Bilićevu izjavu u tekstu s naslovom "Mod deserved to rock" koji je imao samo riječi za hvale za Luku Modrića nakon što je promašio jedanaesterac. "Luka je igrao fenomenalno i nije zaslužio da mu se to dogodi. Kroz cijeli ovaj turnir je bio naš maestro." - prenosi britanski tabloid Bilićevu izjavu.


Modrić -  idejni tvorac Hrvatske

Sky Sports također je dobro valorizirao igru "vatrenih", a najbolje ocijenjeni igrači utakmice su Luka Modrić i Tuncay Sanli, obojica s osmicama. Modrića su novinari Sky Sportsa opisali kao glavnog idejnog tvorca Hrvatske, dok su dobro ocijenjeni i Kranjčar, Klasnić i Šimunić.

Modrić je prema glasanju posjetitelja internet strranice BBC-a proglašen za igrača utakmice s prosječnom ocijenom 7.77.

Dobar je to novi dokaz da i strani mediji misle da je Hrvatska nesretno ispala s Europskog prvenstva, ali tek mala utjeha za gorak poraz.

H.A./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više