Modrić prije šest godina proglašen fijaskom sezone, a sada je na vrhu svijeta

Foto: EPA-EFE

LUKA MODRIĆ prekinuo je desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda u izboru za najboljeg nogometaša sezone kada je sinoć u Londonu osvojio tu nagradu kao prvi Hrvat u povijesti.

Kapetan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva osvojio je nagradu s 29,5 % glasova, deset posto više od drugoplasiranog Cristiana Ronalda. Prije šest godina, nije se činilo da će se situacija razvijati u ovom smjeru. Modrić je prema izboru čitatelja Marce, 2012. proglašen kao najgore pojačanje Primere kada je za 30 milijuna eura stigao u Real iz Tottenhama. 

Te sezone je nastupio 19 puta, u prosjeku bilježio 38 minuta po utakmici, što mu je donijelo "nagradu" fijaska godine s 32,2 posto čitatelja. 

"Real se požrtvovno borio za Modrića, igrača koji se dokazao u Engleskoj i na ovogodišnjem Euru, gdje je Španjolsku držao na konopcima. Ali četiri mjeseca od dolaska u Madrid, pokazao je malo od onoga što se očekivalo od njega i za iznos koji je za njega plaćen", pisala je tada Marca. Još jedan španjolski list Sport tada je imao naslovnicu: "42 milijuna za prekrivanje sramote".

Naravno, Modriću je trebalo neko vrijeme da se prilagodi na igru u većem klubu. Nakon što je ulovio ritam, hrvatski kapetan postao je ključni kotačić kraljevskog kluba. Od tada je s Madriđanima osvojio četiri Lige prvaka, jedno španjolsko prvenstvo i kup, tri europska Superkupa, kao i dva španjolska te tri klupska Svjetska prvenstva.

Pročitajte više