HRVATSKI NOGOMETAŠI

Modrić: Zidane mi je na upoznavanju rekao "Ti si Zlatna lopta"

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ se u intervjuu za AFP prisjetio upoznavanja sa Zinedineom Zidaneom.

Trenera koji ga sada drugi put vodi otkako je u Realu, Modrić je zapravo upoznao i s njim prvi put pričao u siječnju 2016., kada je Zidane preuzeo Real nakon otkaza Rafi Benitezu.

Prvi susret i razgovor u četiri oka s jednim od najvećih nogometaša svih vremena i jednim od idola Modrić pamti do u najsitnije detalje: "Sjećam se svake riječi koju mi je rekao. Najviše mi je zazvonila: 'Vidim te kao igrača koji može osvojiti Zlatnu loptu.' Nikada ranije nisam razmišljao o toj nagradi, ali nakon što mi je to rekao netko kao Zidane, poraslo mi je samopouzdanje."

Posljedica toga je da je Modrić osvojio Zlatnu loptu 2018., 20 godina nakon Zidanea. "To samopouzdanje je razlog zbog kojeg sam od početka s njim imao odličan odnos i nadam se da će još jako dugo ostati u Realu", ističe hrvatska legenda najvećeg kluba na svijetu.

Modrić je objasnio tajnu uspjeha trenera koji je za samo četiri godine s Realom osvojio dva španjolska i tri europska naslova: "Zidane savršeno razumije igrače. To što smo s njim postigli je nezamislivo, ali i dokaz da je jedan od najboljih trenera."

Modrića smeta podcjenjivanje njegovog trenera: "Često govore da je on kao trener Reala imao sreće i ne daju mu priznanje koje zaslužuje. Međutim, on ga ni ne treba. Njegovi rezultati govore tko je."

Zidanea najboljim trenerom svijeta smatra i Slaven Bilić, koji je u tome nedavno govorio u velikom intervjuu za Index. 

Pročitajte više