Monaco izbacio Murrayja, Federer lako s Tipsarevićem

ROGER FEDERER s lakoćom se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u rodnom mu Baselu. Učinio je to pobjedom nad Srbinom Jankom Tipsarevićem 6:3, 6:4.

U jedinom meču 2. kola igranom tijekom dana Federer je pred domaćom publikom na terenu proveo sat vremena.

Oduzeo je servis Tipsareviću u dva navrata, po jednom u svakom setu, a na svoj početni udarac nije bio suočen s break-loptom. Zanimljiv je podatak da nakon prvog servisa nije izgubio niti jedan poen, te ih je osvojio svih 25.

Federeru je pobjeda nad Tipsarevićem bila treća u isto toliko međusobnih mečeva, a u četvrtfinalu će snage odmjeriti s pobjednikom susreta između Čeha Radeka Štepaneka i Kolumbijca Santiaga Giralda.

Podsjećamo, Federer je na turniru u Baselu slavio tri puta uzastopno, od 2006. do 2008. godine, a prošle je godine u finalu poražen od Novaka Đokovića.

Šok je priredio prvi nositelj i branitelj naslova, Britanac Andy Murray, koji je zaustavljen već u 2. kolu. Bolji od njega bio je Argentinac Juan Monaco rezultatom 6:2, 3:6, 6:2...

Valencia Open turnir je iz serije 500 na kojem je prošle godine Murray trijumfirao pobjedom u finalu nad Rusom Mihailom Južnijem (6:3, 6:2).

No, ove godine nije uspio ponoviti takav uspjeh te ga je porazio 25. tenisač svijeta po drugi put u njihovom četvrtom međusobnom meču.

U susretu koji je trajao dva sata i 11 minuta Murray je gubio svoj servis čak pet puta, što je bilo previše da bi se mogao nadati pobjedi.

Monaco će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika španjolskog dvoboja između Pabla Andujara i Marcela Granollersa.

ATP Valencia, 2. kolo:

Monaco – Murray (1) 6:2, 3:6, 6:2

1. kolo:

Granollers – Paire 6:2, 6:4

Cuevas – Ramos-Vinolas 6:3, 6:4

Monfils (8) – Schwank 6:3, 6:3

 

Pročitajte više